Laatste editie
Twitter

De spelers van Boule Union Thamen hadden een week met veel evenementen.

Op Hemelvaartdag werd de eerste ronde van de Afdelingscyclus gespeeld. Het Hemelvaartstoernooi van de vereniging IJmond in IJmuiden is altijd een goed bezet toernooi met vele spelers uit de nationale top. Van Boule Union Thamen nam de equipe Ina Hoekstra/Henk van Rekum deel. Na de voorronde van drie partijen werd door tweemaal winst het hoofdtoernooi bereikt. Helaas werd daarin tweemal verloren en was het toernooi voor hen ten einde. Er was wel goed gespeeld, maar op de beslissende momenten was het net niet goed genoeg en werd er tweemaal met 13-11 verloren.

Twee dagen later werd het clubkampioenschap precisieschieten en het clubkampioenschap pointeren (plaatsen). In beide kampioenschappen worden vijf situaties uitgelegd, waarbij bij het precisieschieten (tireren) een boule of een but weggeschoten moet worden zonder obstakels als een ervoor of ernaast liggende boule wordt geraakt. Dat gebeurd vanaf de werpafstanden 6, 7 en 8 meter. Door een puntensysteem ontstaat er een ranglijst en de nummers 1 t/m 4 spelen de halve finale gevolgd door de finale. In de halve finale kwam de regerend kampioen, Sander Buchner, uit tegen de kampioen van 2010, Ina Hoekstra. Het was Ina die doordrong tot de finale en daarin de broer van Sander, Michiel, die in de halve finale Alex Smit had uitgeschakeld. De finale was een spannende strijd, maar wel met veel missers. Michiel stond lange tijd voor, maar door een raak schot op de but pakte Ina Hoekstra haart tweede titel Precisieschieten.

Bij het pointeren werden Mia van Duijkeren en Jannie van Kooten (debutant) in de halve finale respectievelijk uitgeschakeld door Angèle Smit en Michiel Buchner.

In de finale nam Michiel met scherp plaatsen duidelijk afstand van Angèle en pakte zijn eerste titel bij het pointeren.

 

Op 1 juni werd de Nationale Competitie 2014 van de Nederlandse Jeu de Boules Bond afgesloten. Voor zone B, waarin Uithoorn valt vond deze slotronde plaats in Den Helder bij de vereniging Entre Nous. De equipe van Boule Union Thamen, bestaande uit Ina Hoekstra en Joan en Henk van Rekum, hoefde slecht twee partijen te spelen, waardoor ze pas ’s middag aan de bak hoefden. De eerste partij op een grove ondergrond vol met keitjes ging de partij gelijk op. Het geluk speelt dan wel een beetje een rol, want op een dergelijk terrein komen onverwachte afzwaaiers regelmatig voor. Het werd echter een verlies met 13-11 door een wat slordige laatste werpronde.

De laatste partij werd gespeeld op een zeer glad en vlak terrein. De equipe van BUT kreeg niet goed vat op dit terrein en verloor deze partij met 13-5. Daardoor eindigden zij in de middenmoot met 7 winst uit 15 partijen. Niet slecht, maar zeker niet goed.

Nu maar trainen voor de volgende competitie door veel toernooien te spelen.

Op 2e Pinksterdag nemen Ina en Henk deel aan een bijzonder toernooi, dat zich afspeelt op het Museumplein in Amsterdam vlak voor het Rijksmuseum. Een mooie en gezellige locatie, zeker als de zon schijnt.

 

Op 15 juni vindt er weer een clubtoernooi plaats op de banen aan de Vuurlijn bij de accommodatie van de honkbalvereniging Thamen. Dit toernooi bestaat uit drie speelronden, waarbij de samenstelling van de equipes per ronde geloot worden en er individuele prijzen zijn in natura. De start van dit toernooi is om 13.00 uur.