Laatste editie
Twitter

Een aantal spelers van Boule Union Thamen hadden een weekeinde vol boule wedstrijden.

Op zaterdag trad het team van BUT aan in Lisse voor de derde ontmoeting in de zaterdagmiddagcompetitie van District West van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.

De tegenstander was het tweede team van MIDI uit Delft. Een gerenommeerde tegenstander, die nog geen partij verloren hadden om deze competitie. In de eerste speelronde werden de resultaten gedeeld. MIDI won de triplettenpartij , maar BUT won de tête-à-tête. Ook in de doublettenronde werd de winst gedeeld. Andries Petersen en Henk van Rekum wonnen hun partij, maar Ina Hoekstra en Joan van Rekum moesten hun meerdere erkennen in de twee trainers van o.m. de nationale jeugdselectie, Fred Lagerwaard en Joop Pols. MIDI had dus al twee partijen verloren en werd geconfronteerd met een mogelijk verlies. Zover kwam het echter niet, want de derde ronde werd afgesloten met tweemaal winst voor MIDI. Het werd dus een 3-4 nederlaag voor BUT, maar de spelers kon met opgeheven hoofd het terrein verlaten, want ze hadden goed gespeeld en MIDI gedwongen tot concentratie en inzet.

De afsluitende speelronde van deze competitie vindt plaats op 16 juni in Gouda. Het team van BUT ontmoet dan het onderaan staande Les Francophiles uit Rotterdam.

Kwintettentoernooi bij De Spaanse Ruiter.

Op de zondag trok een team van vijf spelers, Joan en Henk van Rekum, Ina Hoekstra en Wilma en Michiel Buchner naar Nieuw-Vennep om deel te nemen aan het kwintettentoernooi. Dit toernooi met twintig deelnemende teams bestaat uit vijf speelronden. In elke speelronde speelt elk team een doubletten- en een triplettenpartij. Per speelronde is de samenstelling van de doublette en de triplette verschillend volgens een door de wedstrijdleiding vastgesteld schema. Winst met de doublette levert twee wedstrijdpunten op en met de triplette driewedstrijdpunten. In de eerste speelronde kwam het team van BUT uit tegen team 2 van De Spaanse Ruiter. De doublette werd vrij eenvoudig gewonnen, maar de triplette kende een spannende einde met een 13-12 overwinning. Ook de tweede ronde, nu tegen Vlaardingen 2, werd een dubbele overwinning en weer moest de triplette terugkomen van een 9-12 achterstand om met een goede slotwerpronde van vier punten. De derde speelronde tegen De Hakhorst uit Leusden bracht een eerste verlies. De doublettenpartij ging verloren, maar de triplettenpartij leverde weer drie wedstrijdpunten op. Ronde vier werd gespeeld tegen De Spaanse Ruiter 1. Wederom werd er een partij gewonnen en een partij verloren. De winst ging naar de triplette. In de afsluitende speelronde was De Boel de Boule de tegenstander. De triplette bestaande uit Ina, Joan en Wilma moest er flink tegenaan om een grote nederlaag te ontlopen. Ze kwamen sterk terug naar 9-11 maar konden de winst niet binnenhalen. Michiel en Henk maakten op een stand van 8-8 in twee werpronden de partij uit. Met zeven overwinningen in tien partijen en 18 wedstrijdpunten eindigde het team op de vijfde plaats en waren de laatste die cadeaubonnen in ontvangst mochten nemen.

Al met al was het een goed weekeind voor BUT met welhaast Franse temperaturen.