Laatste editie
Twitter

 

Tweemaal per jaar is het mogelijk om zwarte band examen te doen bij ons nationale hoofdkwartier van de Dutch Aikikai Foundation in Amsterdam. Afgelopen zondag 6 juli 2014 was de laatste kans voor dit lopende seizoen. De examens vinden plaats na de nationale dan-graden training in de Vriesman-dojo. Wilko Vriesman (zesde dan) geeft deze speciale training aan alle aikidoka’s met een zwarte band of hoger in Nederland.

Driemaal shodan voor Aikido Woerden (jul 2014)

Vanuit Aikido Centrum Woerden zouden drie kandidaten opgaan voor hun zwarte band (shodan) examen: Ron Smit (Woerden), John de Jong (Vleuten) en Martijn Bakker (Loenen aan de Vecht). Het was nog even spannend want van deze drie waren er bij aanvang maar twee. Later bleek dat Ron met pech op de A2 stond en hij zelfs de wegenwacht moest bellen om nog op tijd te komen. Gelukkig is dat gelukt.

 

Driemaal een keurig examen, afgelegd voor een examencommissie van drie vierde dan aikidoka’s. Wilko gaf bij de afronding nog terug dat hij heel tevreden was over de kwaliteit van de shodans van deze lichting. Dat was hiervoor een stuk minder. Wilko heeft er persoonlijk ook hard gewerkt om de shodans op het niveau te krijgen door zelf de voorbereiding voor dit examen maandelijks een paar jaar voor zijn rekening te nemen. Alle drie de kandidaten zijn geslaagd voor hun zwarte band. Proficiat!

 

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Centrum Woerden (info@aikidowoerden.nl).