Laatste editie
Twitter

 

Wilnis – Op zondag 10 januari organiseerde het rayon Zuid-Oost van de JBN, district Noord Holland, de afdelingskampioenschappen voor A-pupillen in Zaandam. De eerste 5 van elke gewichtsklasse plaatsten zich voor de Noord Hollandse kampioenschappen op 17 januari in Beverwijk.

 

Tijn Haarman en Kyan van der Toorren deden mee tot 24 kg. Tijn werd ongeslagen kampioen en Kyan werd vierde in dit gewicht. Beide judoka’s zijn hierdoor geplaatst voor de Noord-Hollandse kampioenschappen.

 

In de klasse tot 30 kg deed Adam El Bazghouti voor het eerst mee met dit toernooi. Adam won 3 van de 4 partijen in zijn poule en plaatste zich hiermee knap voor de kruisfinales. Hierin verloor Adam helaas twee keer en kon zich niet plaatsen voor Beverwijk.

 

Amy Dekkers (-34kg) werd met sterk judo eerste in de poule en won haar eerste partij in de kruisfinales waardoor zij in de finale stond. Hier moest ze hard werken tegen een jongen waarvan ze in de poule op beslissing al had gewonnen. Deze keer won Amy overtuigend met een yuko en plaatste zij zich als ongeslagen kampioen, net als Kyan en Tijn voor de Noord Hollandse kampioenschappen pupillen A op 17 januari in Beverwijk.

 

Wilt u meer informatie over judo bij judoschool Blaauw kijkt u dan eens op de site www.judoschoolblaauw.nl.