Laatste editie
Twitter

Diederik van Halsema, zelf een fanatiek beoefenaar van aikido, is tevens lid van de Lionsclub Woerden. Toen hij eenmaal na school goed en wel aan het werk was, een huis gekocht, samen met zijn vrouw een gezin had gesticht, kwam het moment voor hem om tevens een bijdrage aan de maatschappij te gaan leveren. Ieder heeft zo zijn eigen ding en bij hem kwam de Lionsclub Woerden op zijn pad. Een hechte en actieve club die elk jaar met diverse acties geld inzamelt voor goede doelen en ook acties in touw zet om direct mensen te helpen.

Dit jaar organiseert de Lionsclub Woerden voor het eerst de Diamantweek. De doelstelling van deze actie is om circa dertig kinderen van 10 tot 15 jaar uit achterstandsituaties in Amsterdam, die in de zomer niet op vakantie kunnen, een onvergetelijke vakantieweek in Woerden te geven. De kinderen worden door de begeleiders en door elementen in het geboden programma positieve en persoonlijke aandacht gegeven, waarbij ze worden benaderd als ‘groeidiamanten’. Ze gaan voor hun doen bijzondere ervaringen meekrijgen, waarin ze de kans krijgen onvermoede kwaliteiten in zichzelf te ontdekken. Eén van de ervaringen was een middag aikido beoefenen bij Aikido Centrum Woerden.

Diamanten Lionsclub aikido 1

Peter van Lier: “Een heel gemêleerde groep. Nadat ze de kat wat uit de boom hadden gekeken vanuit hun kant, wisten we de groep redelijk snel in een goede energie modus te krijgen. We hadden een combinatie van veel spel en bewegen met korte oefeningen. De thema’s waren: in je kracht staan; balanceren en de combinatie hiervan in verschillende aikido technieken. Drie uur aikido is een hele tijd. Deze middag was halverwege de week en hadden ze al aardig wat voor hun kiezen gehad. Desondanks wisten de diamanten zichzelf steeds weer over de vermoeidheidspiek heen te zetten en energiek aan de slag te blijven. Ook wij hebben enorm genoten van deze middag. Op het eind mochten ze vragen stellen en dat duurde tot verbazing van iedereen wel zo’n 20 minuten. Opmerkelijk deze getoonde aikido interesse!”

 

Diederik: “Ik ben ervan overtuigd dat deze aikido middag voor de kinderen een positieve ervaring is geweest. Ze hebben zelf ervaren dat er meerdere manieren zijn van contact maken, voor het oplossen van conflicten en hebben innerlijke kracht gevoeld in zichzelf. Allemaal elementen die ik zelf ook middels aikido heb ontdekt. In eerste instantie ben ik op aikido gegaan omdat ik graag weer wilde gaan sporten na een tijd lang niks gedaan te hebben; te werken aan fysiek, conditie, aan eigen persoonlijke kracht. Ik heb gemerkt dat aikido uitdaagt tot zelfontwikkeling, wat het leidt tot een soort balans en evenwicht waar ook de omgeving weer profijt van heeft. Deze elementen wilden wij vanuit de Lionsclub Woerden graag ook meegeven aan deze deelnemers tijdens deze eerste Diamantweek.”

Diamanten Lionsclub aikido 2 

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Centrum Woerden (info@aikidowoerden.nl).