Laatste editie
Twitter

Op zondag 26 mei 2019 is Dansstudio Sietske met 4 teams naar de Nederlandse kampioenschappen gegaan van We Know You Can Dance.

Je merkte meteen al dat de sfeer anders was dan normaal. Iedereen was meer gespannen en alle teams namen de dansen nog 10 keer door in de foyer. Als eerste waren onze jongste meiden aan de beurt. De Dss Girls zijn onze danseressen tot 10 jaar. Zij hadden deze dag een extra handicap omdat er vandaag twee meiden misten.  Dit betekende dat alle posities aangepast moesten worden en dat de meiden met z’n zessen het hele podium moesten benutten!

De docenten vonden dat ze het super goed deden maar omdat er veel goede tegenstanders waren, werd hier geen hoge prijs verwacht.

De Dss Beats (11 tot 13 jaar) stond in hun rode glitterjurkjes op het podium en straalde als altijd. Deze 9 meiden werken erg hard in de lessen en je ziet ze genieten als ze het podium op mogen. Zij strijden tegen teams t/m 15 jaar dus dit zou een erg lastige zaak worden.

De Dss Army (14 tot 16 jaar) had zich in eerste instantie niet gekwalificeerd voor de finale, maar door een afzegging mochten zij toch nog mee doen! Daarom konden zij er ontspannen in staan en gewoon genieten want dit was al een hele prestatie. Na hun dans met verf, stoere choreografie en een strak einde hoorde we dat zij 6e van Nederland zijn geworden!

Als laatste waren de Dss Ladies (16 jaar en ouder) aan de beurt. Zij zaten in een hele zware categorie met veel technische choreografieën. In hun dans wordt Floortje in de lucht gegooid. Door de adrenaline gooiden ze haar zo ontzettend hoog dat iedereen zijn adem in hield. De landing was daardoor niet helemaal soepel maar verder ging de dans goed. De DSS Ladies zijn in hun categorie ook 6e van Nederland geworden!

Nu was het nog wachten op de uitslag van de andere twee teams. De Dss Beats is tweede van Nederland geworden! En de Dss Girls zijn NEDERLANDS KAMPIOEN! Wat een prachtige prestatie van alle teams. Dit waren alle wedstrijden voor dit seizoen. Nu gaan we ons klaar maken voor wat leuke optredens in de omgeving (Vinkefest, het straattheaterfestival en Vinkcuisine) en op 24 juni zijn de audities voor komend seizoen. Als je auditie wil doen, mail dan naar info@dansstudiosietske.nl en wie weet dans jij volgend jaar ook mee in één van onze wedstrijdteams.