Laatste editie
Twitter

Op 13 en 14 mei vonden in Duiven de Nederlandse Jeugd Kampioenschappen schermen plaats. De Aalsmeerder Daniël Giacon deed mee in maar liefst vier categorieën: Floret Cadetten, Floret Junioren, Sabel Cadetten en Sabel Junioren. Dit was mogelijk omdat de Junioren (U20) en de Cadetten (U17) dit jaar waren samengevoegd in de poule en de beste acht Cadetten na de Juniorenwedstrijd nog eens moesten strijden om de Nederlandse titel.

IMG_1440 daniel

Op zaterdag werden de wedstrijden op floret geschermd. Daniël gaf in de kwartfinale bij de Junioren Floret een voorsprong van 7-0 uit handen en verloor met 12-15. Daardoor kreeg hij wel even rust om zich voor te bereiden op de Cadetten eliminaties, terwijl anderen nog door moesten schermen om de titel bij de Junioren.

Bij de Cadetten won hij zijn eerste partij met 15-5. In de halve finale wist hij met 15-12 te winnen en in de finale versloeg hij zijn tegenstander met 15-11. Daarmee was Daniël na een zeer lange en vermoeiende dag voor de vijfde keer Nederlands Jeugdkampioen op floret.

 

Op zondag deed de eerstejaars Cadet ook mee op het wapen sabel. Hij had vooraf een klein lesje gehad, maar tijdens de pouleronde leerde hij steeds meer bij over de tactieken en spelregels middels trial and error. Daniël had hier niets te verliezen en vol enthousiasme stortte hij zich in dit avontuur.

De eerste eliminatie won hij met 15-13. Helaas wist hij dat niet te herhalen in de kwartfinale. Maar hij stond wel als 14-jarige floretschermer bij de beste acht Junioren sabreurs van Nederland. In de eliminatie bij de Cadetten verloor hij met dezelfde stand (8-15) van dezelfde tegenstander, dus ook daar een top acht klassering.

Al met al een succesvol weekend voor Daniël, die eind deze maand ook mee zal doen met het NK Equipe voor Senioren met zijn club SchermCentrum Amsterdam.

Daniël wil echter meer dan Nederlandse titels. Hij wil zich in het seizoen 2015/2016 kwalificeren voor het EJK en WJK. Daarvoor moet hij een reeks kwalificatietoernooien door heel Europa doen. Om deze toernooien te bekostigen zoekt Daniël sponsoren. Uiteraard wil hij daar ook wat tegenover stellen; een demonstratie, een clinic of reclame voor uw bedrijf op zijn schermuitrusting. Neem contact op via dgiacon@hotmail.com om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Voor particulieren bestaat de mogelijkheid om Daniël te steunen door middel van een FanCard. Voor €30,- steunt u Daniël en geniet u zelf van kortingen bij webwinkels.