Laatste editie
Twitter

Van 18 tot 26 juli vonden in Leipzig (Duitsland) de Wereldkampioenschappen schermen plaats. De 16-jarige floretschermer Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam (SCA) had zich door goede resultaten op seniorentoernooien voor dit WK gekwalificeerd.

Op donderdag 20 juli schermde Daniël een uitstekende poule met 4 winstpartijen en 1 verliespartij. Vervolgens plaatste hij zich door een overtuigende winst (15-4) op de Belg Crnjak voor het hoofdtoernooi heren floret op zondag 23 juli.
Op zondag trad de Aalsmeerder als jongste schermer bij de Top 64 van de wereld aan tegen de Australische opponent Douglas. Daniël miste de benodigde scherpte en de partij werd met 15-11 verloren. Uiteindelijk behaalde Daniël de 48e plaats op het WK. Een prachtig resultaat voor de jonge debutant met goede perspectieven voor de toekomst.

Op donderdag 26 juli zal Daniël nog een keer in actie komen in de landenwedstrijd olv bondscoach Andrea Borella Naast Daniël bestaat het Nederlandse floretteam uit Sebastiaan Borst, Job de Ruiter en Elisha Yuno.

Alle kosten voor de schermuitrusting en deelname aan wedstrijden moeten door de Nederlandse schermers zelf betaald worden. Om zich te kunnen blijven ontwikkelen zoekt Daniël sponsors. Meer informatie staat op www.danielgiacon.nl