Laatste editie
Twitter

Eerste Divisie

Dames FIQAS Aalsmeer beter opgewassen tegen Breda

Zaterdagavond speelden de dames van FIQAS Aalsmeer uit tegen United Breda. Eerder in het seizoen was thuis van dit fysiek sterke team verloren. En ook nu hadden de dames het lastig. De beginfase was rommelig. Er lagen wel kansen, maar het leek wel of de meiden niet goed durfden. Ook konden ze elkaar nét niet goed vinden en zo was er meteen al een voorsprong voor de thuisploeg: 5-2. Nog steeds stond de Aalsmeerse dekking niet helemaal goed en in de aanval tijdens een break liepen Samentha de Soet en een speelster van Breda tegen elkaar aan. Samentha had even wat tijd nodig om te herstellen… Hierna ging FIQAS Aalsmeer gedreven in de aanval en scoorde Michelle Endhoven vanaf rechts 6-4. Vervolgens wisten de dames de bal opnieuw te onderscheppen en via Cindy Hofman kwam die bij de snelle Lisa Endhoven die er 6-5  van maakte.

In deze fase waren de ploegen beter aan elkaar gewaagd en tot 9-7 ging de score om en om. In de slotminuten van de eerste helft is er echter weer het nodige  balverlies en werden de kansen gemist, waardoor Breda kon profiteren en zo de ruststand bepaalde op 15-11. FIQAS Aalsmeer was begonnen zonder overtuiging en uitstraling, had te weinig effectieve afrondingen en de nodige slordigheden in de dekking.
In de rust heeft trainer Herman Schaap in de kleedkamer duidelijk geen Frans gesproken, want de Aalsmeerse dames begonnen sterk aan de tweede helft en maakten meteen 15-12.

Maar ook Breda bleef gretig en scoorde net iets makkelijker dan de  Aalsmeerse dames die de fase van slordig spelen en niet goed afronden nog niet helemaal te boven waren. Ze kwamen dan ook al vrij snel met 18-12 achter. Na een tijdje wist Anouk Markwat wel te scoren en benutte Lisa Endhoven een strafworp: 19-14. Intussen werd de dekking iets beter en zette ook de aanval goed door, waardoor FIQAS Aalsmeer weer wat lekkerder in de wedstrijd kwam, eindelijk wat meer effectiviteit in het spel kreeg en kon terugkomen tot 20-17. Vlak voor tijd liep de marge zelfs even terug tot twee (22-20) en leken er toch nog kansen voor de Aalsmeerse dames. Maar in de slotfase kwamen ze niet goed meer door de fysieke dekking van Breda heen en moesten uiteindelijk genoegen nemen met een nederlaag: Breda won met 25-21. FIQAS Aalsmeer speelde beter in de tweede helft (10-10), maar ook toen bleef het spel te wisselvallig. Maar… laten we niet vergeten dat dit nog steeds een team is in de opbouwfase, met veel terugkomende speelsters waarbij de een al verder is dan de ander. Dat moest ook nu weer ingepast worden en dat is puzzelen, af en toe. Maar vergeleken met de wedstrijd thuis tegen United Breda was de ploeg nu beter opgewassen tegen hun spel en dus nog altijd groeiende! A.s. zaterdag spelen de dames thuis tegen Bevo.

 

Uitslagen Eerste Divisie

United Breda – FIQAS Aalsmeer  25-21

Westfriesland SEW 2 – PSV  26-24

Bentelo – DSVD  19-19

Targos/Bevo – Nieuwegein  29-17

Veneco/V.E.L.O. – Borhave  22-28

WPK/Westlandia – Klink Nijland/Kwiek 21-29

Fortissimo – Virto/Quintus 2  27-24

 

Stand Eerste Divisie

1. Klink Nijland/Kwiek  18-30

2. Borhave  18-27

3. Virto/Quintus 2  18-25

4. Targos/Bevo  18-24

5. Fortissimo  18-24

7. FIQAS Aalsmeer  18-19

 

Programma dames FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 17 januari, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Targos/Bevo

Zaterdag 24 januari, 21.00 uur: FIQAS Aalsmeer – Borhave

Zaterdag 31 januari, 19.30 uur: Klink Nijland/Kwiek – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 7 februari, 20.30 uur: FIQAS Aalsmeer – Virto/Quintus

Zaterdag 21 februari, 20.45 uur: DSVD – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 28 februari, 18.45 uur: FIQAS Aalsmeer – PSV

Zaterdag 7 maart, 21.00 uur: Nieuwegein – FIQAS Aalsmeer

Zondag 15 maart, 13.20 uur: FIQAS Aalsmeer – Westfriesland SEW 2