Laatste editie
Twitter

Zondag 14 februari speelden de mannen van FIQAS Aalsmeer hun eerste wedstrijd in de achtste finales van het Challenge Cup toernooi. Ze moesten uit naar Luxemburg voor een ontmoeting met Handbal Esch. Vooraf was het idee om te proberen een eventuele nederlaag zo klein mogelijk te houden. Het liep anders.

In de eerste helft lag het initiatief in de beginfase wel bij de Luxemburgers, die op een 4-1 voorsprong kwamen. Tot 6-3 bleef dat verschil gehandhaafd, mede doordat de Aalsmeerders de nodige kansen misten. Toen die er wél in gingen werd de marge verkleind tot 6-5. Esch voerde het tempo op en wist opnieuw een gaatje te slaan: nu naar 10-5. Maar de thuisploeg kreeg vervolgens te maken met een paar tijdstraffen en daar wist FIQAS Aalsmeer goed van te profiteren: 10-9. Toch konden de mannen dat niet vasthouden: ze zagen de Esch weer uitlopen: 14-10. Op slag van rust was het echter de tegenstander die een kans miste en in een snelle tegenaanval kon het verschil iets worden verkleind, naar de 14-11 ruststand.

Na rust startte FIQAS Aalsmeer goed, en mede dankzij een aantal fraaie stops van keeper Marco Verbeij kwamen de mannen binnen een paar minuten langszij: 14-14. Vervolgens ontspon zich even een gelijk op gaande strijd tot 17-17. Daarna nam FIQAS Aalsmeer de leiding over en bouwde die alleen maar verder uit: via 18-20 en 21-26 werd het uiteindelijk 26-30. Zo hebben de Aalsmeerse mannen zich een prima uitgangspositie veroverd om de kwartfinale te halen. Zaterdag in de Bloemhof moet het karwei worden afgemaakt. Aanvang wedstrijd: 19.15 uur. Zorg dat je erbij bent!

Doelpunten: Tim Bottinga 8, Samir Benghanem 5, Lars van Wijk en Frank Lübbert 3, Remco van Dam, Kevin Hooijman, Nils Dekker en Robin Boomhouwer 2, Wai Wong, Jimmy Castien en Dustin Ligthart 1.

 

Zaterdag: return Challenge Cup

De mannen van FIQAS Aalsmeer gaan a.s. zaterdag 20 februari proberen de kwartfinale van het Europese toernooi om de Challenge Cup te bereiken. Dat zou een unieke prestatie zijn. Ze hebben een prima uitgangspositie, want de uitwedstrijd, vorige week in Luxemburg bij Handball Esch werd al met vier punten verschil gewonnen. De wedstrijd begint om 19.15 uur, maar het kon wel eens druk worden, dus supporters wordt geadviseerd op tijd aanwezig te zijn. De toegangsprijzen zijn € 6,– voor volwassenen en € 2,50 voor de jeugd.

 

Programma FIQAS Aalsmeer heren

Donderdag 18 februari, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – Oosting/E&O

Zaterdag 20 februari, 19.15 uur: Challenge Cup: FIQAS Aalsmeer – Handball Esch

Woensdag 24 februari, 20.00: Red-Rag/Tachos – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 27 februari, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Kras/Volendam

Zaterdag 5 maart, 20.00 uur: JMS/Hurry Up – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 12 maart, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – Targos/Bevo

Woensdag 16 maart, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – OCI/Lions  (hal 2)

Zaterdag 26 maart, 20.45 uur: FIQAS Aalsmeer – Koorn./Quintus

 

Donderdag: inhaalwedstrijd heren FIQAS

Door de wedstrijden om de Challenge Cup missen de mannen van FIQAS Aalsmeer meteen de eerste twee rondes van de nationale nacompetitie. Die worden ingehaald: te beginnen met een thuiswedstrijd tegen E&O a.s. donderdag 18 februari. Aanvang 20.00 uur.