Laatste editie
Twitter

De mannen van FIQAS Aalsmeer speelden zaterdagmiddag in Noorwegen de eerste van de twee kwartfinale wedstrijden tegen Fyllingen Bergen in het Challenge Cup toernooi. Ze hadden het moeilijk tegen de sterke en zeer hard schietende Noren en lieten het zelf vooral aanvallend wat liggen. Het werd uiteindelijk 31-20 voor Fyllingen en dat verschil lijkt (te) groot om de volgende ronde te halen.

FIQAS Aalsmeer kwam vanaf het begin niet echt lekker in de wedstrijd. Na een goed geblokt schot werd het nog wel 1-1, maar daarna liepen de Noren vrij eenvoudig uit naar 4-1. Vooral ook omdat de eigen kansen, waaronder meteen al een strafworp, niet werden benut. Marco Verbeij stopte een paar keer fraai, maar ook Tim Bottinga zag zijn schoten gestopt worden. Via Robin Boomhouwer en even later Dustin Ligthart konden de Aalsmeer nog wel aanhaken: 6-4 na ruim tien minuten. Er was kans op meer, maar de Noorse keeper wist zowel een kans van Boomhouwer als strafworp nummer twee te stoppen. Intussen scoorde Fyllingen wel: 8-4.

Tim Bottinga verkleinde de achterstand (8-5), werd daarbij in het gezicht geraakt en zag nummer 15 van Fyllingen met rood van het veld gestuurd worden. Het belette de thuisploeg niet om uit te lopen naar 10-5 en even later zelfs naar 13-6 en 14-7, omdat de schutters vrij eenvoudig konden aanleggen. Gelukkig konden Ligthart en Boomhouwer (break out) voor rust nog iets terug doen zodat de stand halverwege 14-9 werd.

Na de pauze ging FIQAS Aalsmeer door met het missen van de eigen kansen; de schoten waren niet scherp of hard genoeg, terwijl die van de Noorse opbouwspelers onhoudbaar hard waren. Met name de spelers met nummer 9 (9x) en nummer 23 (8x) konden zo veelvuldig scoren. Het werd meteen 16-9, maar via Jimmy Castien, Bottinga en Boomhouwer weer 16-12. In de drie minuten die volgden werd de wedstrijd echter definitief uit handen gegeven: balverlies leidde tot vier snelle tegengoals: 20-12. De Aalsmeerse aanvallers kwamen steeds moeilijker door de offensieve dekking heen terwijl de eigen verdediging maar geen greep kreeg op de sterke opbouwers en zo zag FIQAS Aalsmeer de marge verder groeien: 23-15, 25-16 tot de maximale 28-17. Remco van Dam en Samir Benghanem brachten de schade nog even iets terug (28-19), maar in de slotfase profiteerde Fyllingen optimaal van een overtal situatie en bepaalde de eindstand op 31-20. Dit verschil lijkt te groot om a.s. zaterdag thuis te overbruggen, maar… de mannen zijn gebrand op revanche en zullen er ongetwijfeld in de eigen Bloemhof een fraai gevecht van maken. Aanvang 20.45 uur: mis het niet!!

Doelpunten: Tim Bottinga 5, Robin Boomhouwer 4, Samir Benghanem 3, Dustin Ligthart en Jimmy Castien 2, Lars van Wijk, Wai Wong, Remco van Dam en Frank Lübbert 1.

Uitslagen Challenge Cup

Fyllingen Bergen – FIQAS Aalsmeer  31-20

ABC/UMinho – Wacker Thun  30-23 / 34-34

S.L. Benfica – St. Petersburg HC  24-20

KV Sasja – HC Dukla Praha  27-27

 

Zaterdag: de return!

De return van de Challenge Cup wedstrijd tussen FIQAS Aalsmeer en Fyllingen Bergen uit Noorwegen wordt a.s. zaterdagavond 26 maart in de Bloemhof gespeeld. De Aalsmeerse handballers moeten een achterstand van elf doelpunten goed zien te maken om de halve finale te halen. Dat lijkt veel, maar in een handbalwedstrijd kan van alles gebeuren. Het belooft dan ook een spannende ontmoeting te worden. Het begint om 20.45 uur, maar omdat dit weekend ook wordt gespeeld om de Jac Stammes Cup in de Bloemhof kon het dus wel eens erg druk zijn. Kom dus vooral op tijd en mis deze tophandbalwedstrijd niet!