Laatste editie
Twitter

De Zaterdagmiddagcompetitie petanque van District West van de Nederlandse Jeu de Boules Bond werd op zaterdag 16 juni afgesloten. De 47 teams speelden hun laatste zes partijen. Voor het team van Boule Union Thamen was het de eerste keer dat aan deze competitie werd deelgenomen. De competitie was een voortzetting van de competitie die in de voormalige afdeling 11 van de NJBB gespeeld werd. Dit betekende dat de resultaten in deze competitie bepalend waren voor de indeling in 2019.

Een team bestond uit vier spelers/speelsters en per speeldag werden er drie ronden gespeeld tegen een team van een andere vereniging. In de eerste speelronde speelden drie spelers in een triplette en speler nummer 4 speelde een tête-à-têtepartij (enkelspel). In speelronde twee vormden de vier speler twee doubletten en speelronde drie was gelijk aan speelronde een, met dien verstande dat een andere speler de tête-à-tête moest spelen dan in de eerste speelronde.

Het team van Boule Union Thamen bestond uit Ina Hoekstra, Andries Petersen en Joan en Henk van Rekum. De tegenstander was het vierde team van Les Francophiles uit Rotterdam en bestond uit vier dames. De eerste speelronde leverde twee overwinningen op. De tête-à-tête (Andries) met 13-7 en de triplette met 13-6. Ook de tweede speelronde leverde tweemaal winst op. Dat ging niet gemakkelijk. Hoewel de tegenstander niet schoot, speelden zij wel heel recht en stopten vaak hun boule op de op punt liggende boule van Boule Union Thamen. Uiteindelijk trokken de equipes van Boule Union Thamen aan het langste eind. Met deze viermaal winst was de overwinning met nog een speelronde voor de boeg als binnen.

In de afsluitende speelronde ging de winst in de tête-à-tête naar Els Legerstee van Les Francophiles. Zij versloeg Henk met een duidelijke 13-3. De triplettenpartij ging echter weer naar Boule Union Thamen. Andries, Ina en Joan wonnen met 13-0, een zogenoemde “Fanny”.

Door de 5-1 overwinning nestelde het team van Boule Union Thamen zich op de derde plaats en dat is goed voor een plek in de derde klasse in 2019.