Laatste editie
Twitter

We wisten het misschien nog niet, maar als bridgers zijn wij kantlijnsporters. Een ‘kantlijnsporter’ is volgens Van Dale ‘iemand die een sport beoefent waarvoor het publiek en de media doorgaans weinig aandacht hebben en waarover in de kranten hooguit kleine berichten verschijnen’. Helaas voldoet bridge aan die definitie, zeker nu kranten hun wekelijkse bridgerubrieken afschaffen.

 

Maar, bridge is meer dan gewoon een spel, het is een fantastische denksport! Een sport die je speelt en deelt met elkaar. Je kunt het spelen in een team, op een club, op een zondagmiddag met vrienden of individueel online. Bridge kan altijd en overal en verveelt nooit. Bridge is daarnaast een sport die hersenen fit en actief houdt, belangrijk voor jong en oud. Bridge is veelzijdig.

 

Bridge en jeugd

Bridge wordt vaak gezien als een sport voor ouderen, maar eigenlijk zouden meer kinderen moeten leren bridgen. Want door te bridgen ontwikkelen kinderen vanzelf belangrijke vaardigheden, zoals samenwerken, rekenen, planning en strategie.

 

Veel mensen beginnen helaas pas met bridgen als ze stoppen met werken. Maar dan ben je eigenlijk te laat om nog goed te leren bridgen. Het is alsof je op je veertigste begint met voetballen. Dan kun je een leuk balletje trappen, maar ga je ook niet meer voor het Nederlands elftal spelen. Als je jong bent dan kun je nou eenmaal een heleboel dingen makkelijker aanleren. Naarmate je ouder wordt, wordt dat moeilijker. Het onder de knie krijgen van de basis kost dan veel meer energie. Dat neemt niet weg dat je er nog wel een heleboel plezier aan kunt beleven. Als je begint met bridgen dan moet je het dus echt doen voor het plezier en de sociale contacten.

 

Wie eenmaal kan bridgen heeft daar bovendien de rest van zijn leven wat aan. Er opent zich een nieuwe wereld. Overal ter wereld kun je voortaan terecht om te bridgen, waarbij je snel en gemakkelijk nieuwe vrienden maakt!

 

Bridgeclub Nieuwer Amstel (BCNA)

Bridgeclub Nieuwer Amstel is een van de grootste bridgeclubs van Amstelveen. Er wordt gespeeld op maandag-, dinsdag- en woensdagavond in competitieverband. Daarnaast speelt BCNA met 2 teams in het District Amsterdam.

Leden zijn altijd welkom en mogen de eerste paar keer gratis meespelen, “om sfeer te proeven”.

 

De speellocatie is in het MOC-gebouw aan de Lindenlaan in Amstelveen. Er wordt gespeeld op van 19.45 tot 23.00 uur, en per avond spelen wij 24 spellen verdeeld over 6 tafels.

Niet onbelangrijk, de zevende tafel is de bar waar nog even gezellig nagekaart kan worden en waar het regent van de goede raadgevingen!

 

Mocht u meer willen weten over BCNA of contact op willen nemen, bezoek dan de website op www.nbbclubsites.nl/clubs/1031.