Laatste editie
Twitter

Boule Union Thamen

Paastoernooi petanque

 

Traditioneel spelen de leden op 2e Paasdag een clubtoernooi. Dit jaar waren bijna de helft van het ledenbestand op de baan aanwezig. Hoewel de temperatuur nog wat aan de lage kant was, deed de zon toch echt een lentesfeer ontstaan.DSC_2706b renkum nu

 

In principe spelen we clubtoernooien in doublettevorm (tweetallen), maar als het deelnemersaantal oneven en/of geen veelvoud van vier is, dan worden maximaal drie tripletten gevormd. Dat kan heel goed, want in een doublette beschikt elke speler over drie boules en in een triplette is dat twee boules, waardoor er per equipe het gelijke aantal van zes boules is. Via een computerprogramma worden voor elke ronde de equipes samengesteld en na drie speelronden wordt de individuele eindstand opgemaakt op basis van het aantal gewonnen partijen en het saldo aan gescoorde voor- en tegenpunten.

In dergelijke toernooien is het saldo best belangrijk. Toch moet je eerst de drie patijen winnen. De partijen, waarin regelmatig plezier was om boules, die een eigen leven gingen leiden en zeker niet deden wat de speler beoogde, werden afgewisseld met een drankje en een hapje om de sfeer te verhogen. Hoewel er niet met het “mes op tafel” gespeeld wordt, wordt er wel voor de overwinning gestreden. Vier deelnemers wisten al hun partijen te winnen en zeven spelers eindigden met twee gewonnen partijen, terwijl er drie deelnemers waren, die niet het zoet van een overwinning mochten proeven. Gelukkig zullen de kansen op het volgende toernooi weer helemaal open zijn, dus nog een beetje oefenen en het komt dan wel goed. Het volgende toernooi is het Moederdagtoernooi, dat op zaterdag 11 mei gespeeld wordt. Dit toernooi staat dan ook open voor niet-leden. Kom dan uiterlijk een half uur voor aanvang naar de bouleaccommodatie aan de Vuurlijn en schrijf in. De kosten voor deelname bedragen € 3,= pp.

 

Kijk voor meer informatie over Boule Union Thamen en het petanque (jeu de boules) op www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, 06-12390091.

Natuurlijk bent u ook van harte welkom op onze clubavonden op dinsdag en donderdag en de clubmiddag op woensdag aan de Vuurlijn bij het honkbalveld.