Laatste editie
Twitter

Zomertoernooi op Vaderdag

 

Traditiegetrouw vond ook dit jaar het zomertoernooi van Boule Union Thamen plaats op Vaderdag. Mogelijk dat dit een belemmering was voor vaders om deel te nemen. Onder de vijftien deelnemers waren slechts vijf mannen, waarvan er vier ook vader waren.

Niet dat dat de sfeer verminderde. Integendeel! De dames zorgen altijd voor reuring tijdens een toernooi. In een echte Franse sfeer, zon en een idyllische ligging van het bouleterrein ging om 11.00 uur het toernooi van start. Er werden, zoals gebruikelijk drie ronden mêlee gespeeld. De loting bepaalde met wie en tegen wie je speelt. Eigenlijk kwamen we een deelnemer tekort om acht doubletten te vormen, maar gelukkig leent deze sport zich er voor om twee tegen drie te spelen. Beide partijen spelen dan in totaal met zes boules.

De zon en warmte speelden de deelnemers geen parten, want er was voldoende schaduw op de baan, waardoor het erg aangenaam was.

Na de drie speelronden werd de eindstand opgemaakt op basis van aantal winstpartijen en het puntensaldo. De acht beste deelnemers vielen in de prijzen. Ook de nummer laatst kreeg een prijs in stijl met de rangschikking, namelijk een doosje zure matten.

De volgende activiteit bij Boule Union Thamen is de vrijdagavondcyclus op 21 en 28 juli.

Dit is een toernooi voor doubletten met deelname van sterke equipes. De winnaars van 2016 hebben reeds ingeschreven.

Daarnaast wordt er elke dinsdag- en donderdagavond en op woensdagmiddag door de clubleden onderling gespeeld. U bent van harte welkom om de sfeer te proeven en een balletje mee te gooien. De vereniging heeft daartoe boules beschikbaar.

Voor meet informatie kunt u terecht op de website www.buthamen.nl, email: redactie@buthamen.nl of telefonisch bij Henk van Rekum 06-12390091.