Laatste editie
Twitter

Zaterdag 2 november vond de tweede speelronde van de wintercompetitie petanque voor doubletten van afdeling 09 van de Nederlandse Jeu de Boules Bond afgesloten.

Boule Union Thamen is met drie doubletten in deze competitie vertegenwoordigd. Twee equipes spelen in de tweede klasse en de derde equipe in de vijfde klasse. Voor deze equipe was het de eerste speelronden, daar er slechts zes equipes in deze klasse zitten. Voor de speelsters Jannie van Kooten en Angèle Smit was het een debuut in de wintercompetitie. Een heel nieuwe ervaring, waarbij nog geen overwinning geboekt kon worden. De twee andere equipes hadden een niet zo’n geweldige eerste speelronde achter de rug. Beide wonnen toen slecht één partij. Hoewel beide equipes met een invaller speelden was dat zeker niet de oorzaak. Deze tweede speeldag waren ze wel op oorlogssterkte. De equipe Ina Hoekstra/Henk van Rekum sloten de dag af met viermaal winst en eenmaal verlies. De equipe Ria van Beek/Joan van Rekum deden het iets minder en wonnen driemaal. Ina/Henk stegen door dit resultaat van plaats veertien naar een gedeelde plaats zeven en staan op drie partijen van de koploper en op twee partijen van de nummer twee. Een plaats bij de top drie is zeker nog mogelijk. Ria en Joan stegen van de vijftiende plaats naar een gedeelde elfde plaats. De laatste speeldag is op 7 december en wordt er in de overdekte accommodatie in Lisse gespeeld.

 

Zondag 10 november vindt de tweede speeldag van de zondageditie van de wintercompetitie doubletten plaats. Boule Union Thamen is hier met vier equipes vertegenwoordigd. Er wordt dan in Roelofarendsveen en in Alphen a/d Rijn gespeeld