Laatste editie
Twitter

Zondag 24 juni namen twee doubletten van Boule Union Thamen deel aan het tweede Beachtoernooi petanque in Dronten. Het Meerpaalplein in Dronten was omgetoverd tot een zandvlakte. In het dikke, mulle zand werd een beachvolleybaltoernooi gespeelt en in het deel met slechts een dun laagje zand een petanquetoernooi. Vrijdags was er een open toernooi, zaterdags een triplettentoernooi voor wedstrijdspelers en zondags een doublettentoernooi voor wedstrijdspelers. Onder de deelnemers waren diverse voormalige nationale kampioenen. Het toernooi bestond uit een voorronde van twee voorgelote partijen en daarna verdeling in drie poules. Voor de equipes die hun eerste partij in de poule verloren was er nog een troosttoernooi, maar verlies daarna betekende uitschakeling.

Beide equipes van Boule Union Thamen gingen goed van start. Ina Hoekstra en Henk van Rekum wonnen hun partij met 13-0. Niels van Diemen en Joan van Rekum hadden wat meer tegenstand, maar wonnen met 13-7. Bij nog een winstpartij was een plek in het hoofdtoernooi zeker, maar vast stond ook dat dat maar één equipe van BUT zou zijn, want de loten bracht hen in de tweede partij tegen elkaar. Tja daar rijd je dan een uur voor om tegen je clubgenoten te spelen. Ina en Henk hadden de terreinomstandigheden het beste in de hand en wonnen deze onderlinge ontmoeting. Zij gingen dus door in het hoofdtoernooi. Niels en Joan plaatsten zich voor de B-poule.

In hun respectievelijke poule wonnen beide equipes hun partij (13-9 en 13-3) en plaatsen zich voor de kwartfinale in hun poule. Ina en Henk troffen daarin een sterke tegenstander met onder andere de winnaar van het Dikkerttoernooi in Amstelveen. Deze partij werd gespeeld op een deel van het terrein waar het zandlaagje erg dun was en de boules hadden daar erg de neiging om op te stuiteren. De tegenstander kon daar beter mee overweg dan de equipe van BUT. Zij wonnen met 13-2, maar de uitslag gaf niet echt het sterkteverschil weer. De tireur Marwin van Diermen moest in elke werpronde tenminste tweemaal schieten om het punt te veroveren. In de B-poule eindigde ook het toernooi voor Niels en Joan. Na een 0-9 achterstand kwamen ze nog sterk terug, maar verloren uiteindelijk met 9-13. Voor de spelers van BUT was dit het einde van het toernooi. Een geluk hadden ze dat zij klaar waren voor de motregen inzette.

Het volgende thuisevenement van Boule Union Thamen is de vrijdagavondcyclus op 20 en 27 juli. Aan deze cyclus nemen weer een aantal sterkt doubletten uit het land deel.

Beide avonden begint de eerste speelronde om 19.30 uur en zal zeker weer aantrekkelijk voor de toeschouwers.