Laatste editie
Twitter

Vanuit een kansrijke situatie na twee speeldagen moest de equipe Ina Hoekstra, Joan en Henk van Rekum minimaal hun derde plaats in de 2e klasse B van de Nationale Competitie zien te behouden om te promoveren. Zij hadden daartoe alle mogelijkheden, want de tegenstanders waren deze dag de nummers 1, 2 en 4 uit de tussenstand.

De eerste partij was tegen de nummer 4, de equipe PV Nieuwegein 1. In het begin ging het nog gelijk op, maar bij een 4-4 stand stopte de puntenproductie van de equipes van BU Thamen. Het werd een 13-4 verlies. Partij 2 was tegen de nummer 2, Les Mille Iles uit Zuid-Scharwoude. Ina, Joan en Henk kregen geen grip op de boules en het terrein en gaven de tegenstander vollop ruimte om met goed spel een 13-0 overwinning te boeken.

De slotpartij was tegen de nummer 1, Entre Nous 2 uit Den Helder. Deze equipe was nog ongeslagen en zeker van het kampioenschap. Even zag het er naar uit dat Entre Nous een eenvoudige overwinning zou gaan boeken. BU Thamen kwam zelfs op een 12-8 achterstand. Maar nu kwam de strijdlust toch naar boven en met goed spel werd de stand gelijkgetrokken naar 12-12. Helaas kon de laatste stap niet gezet worden en de kampioen bleef dankzij de 13-12 overwinning ongeslagen.

Het wordt dus weer een periode van hard trainen om volgend jaar de missie te voltooien.DSC_2882b Petanque

Natuurlijk teleurgesteld, maar een vijfde plaats is toch een redelijk resultaat in het eerste jaar van deelname.

De equipe geeft niet op en zal op 23 juni aanstaande  deelnemen aan het Nationaal Kampioenschap tripletten dat plaats zal vinden in Vlaardingen. Daarna staan er weer verschillende toernooien en de ATP-cyclus van Afdeling 09 van de NJBB op het programma.

Meer weten over het petanque als wedstrijdsport of als sportieve ontspanning?

U bent van harte welkom om eens een kijkje te nemen op de dinsdag- of donderdagavond en de woensdagmiddag. Wilt u meer weten over Boule Union Thamen, raadpleeg dan onze website www.buthamen.nl of neem contact op met Henk van Rekum, tel. 0297-565377.