Laatste editie
Twitter

Zaterdag 30 september is de Nationale Petanque Competitie (NPC) haar derde jaar ingegaan. Voor de spelers van Boule Union Thamen betekende dit het tweede jaar, daar het eerste jaar alleen in de hoogste divisie gespeeld werd.

Het eerste team van BUT was als kampioen van de vijfde divisie gepromoveerd naar de vierde divisie en moest aantreden tegen het uit de derde divisie gedegradeerde JBV Bulderbaan. Deze ontmoeting vond plaats op het thuisterrein van Bulderbaan in het Broersepark in Amstelveen.

De start ging gepaard met een regenbui en onder die omstandigheden in combinatie met het harde en gladde terrein kregen de spelers van BUT geen grip op de partijen in de eerste speelronde, de doublettenronde. Ook de triplettenronde werd verloren en met een 5-0 achterstand gingen de spelers de afsluitende speelronde in. Nu ging het een stuk beter en twee van de drie doubletten wonnen hun partij, waarmee de eindstad op 6-2 voor Bulderbaan kwam.

 

In de competitie 2017-2018 komt BUT met een extra team uit. Het tweede en het derde team zijn ingedeeld in dezelfde poule in de zesde divisie en moesten in deze eerste ontmoetingsronde tegen elkaar. Deze ontmoeting vond plaats op de thuisbasis aan de Vuurlijn. Het werd een strijd met spannende partijen, hoewel de einduitslag dat niet zou vermoeden. Na de eerste doublettenronde stonde BUT 2 met 2-1 voor (13-7, 13-12 en 4-13). Ook de twee partijen van de triplettenronde waren spannend. Nu werd de winst gedeeld (13-11 en 10-13). Met een stand van 3-2 was alles nog mogelijk in de afsluitende doublettenronde. Het was echter het tweede team dat de partijen naar zich toetrok met 13-11,13-11 en 13-12. Daarmee boekte team twee een 6-2 overwinning. Dit was de eerste overwinning van dit team in de NPC, want vorig jaar werd slechts eenmaal gelijk gespeeld.

De tweede speeldag is op zaterdag 14 oktober. Team 1 en team 3 spelen dan thuis aan de Vuurlijn tegen respectievelijk Zoetermeer 1 en De Goede Worp 4 uit Den Haag. De aanvangstijd is 12.00 uur. Team 2 speelt die dag uit tegen OSB 2 in Bodegraven.