Laatste editie
Twitter

De laatste speeldag van de Nationale Petanque Competitie stond voor het eerste team in het teken van dreigende degradatie. Immers het team stond op de zevende plaats in de rangschikking en dat is een degradatieplaats. Int totaal stonde drie teams met gelijk aantal wedstrijdpunten onderin de ranglijst. Dat waren De Spaanse Ruiter 2, Boule Union Thamen 1 en Grand Cru’82 2 met op de vijfde plaats Les Boule Fleuries 3 met een punt voorsprong.

De laatste speeldag moest dus de beslissing brengen. Het team van Boule Union Thamen moest thuis spelen tegen Grand Cru’82 en dankzij het mooie weer kon dit op het eigen terrein aan de Vuurlijn. Het team nam in de eerste speelronde meteen een 2-1 voorsprong door twee doublettenpartijen te winnen. In de triplettenronde leek het mis te gaan. De equipe 2 verloor al snel en equipe 1 kwam 7-10 achter te staan. Een tactische wissel bracht echter het gewenste resultaat. De equipe maakte van alle boules gebruik en scoorde zes punten en pakte daarmee de partijwinst met 13-10. Zo ging het team van Boule Union Thamen met een 3-2 voorsprong de afsluitende doublettenronde in. Equipe 3 kwam als nel met een 13-7 overwinning van de baan en equipe 1 volgde even later met een 13-5 overwinning, waarmee de totaal overwinning in ieder geval zeker was. Dat was voor equipe 2 de bevrijding. Op een stand van 11-12 scoorden ze twee punten en maakten daarmee de eindstand van de ontmoeting op 6-2.

Uit Amstelveen kregen we bericht dat Bulderbaan met 6-2 gewonnen van Les Boules Fleuries en dat maakte dat degradatie definitief afgewend was.

De twee andere teams van Boule Union Thamen speelden uit tegen resp. De Goede Worp 4 en De Boele de Boule 3. De Goede Worp was te sterk voor het tweede team van Boule Union Thamen (6-2). Team 3 speelde in Roelofarendsveen en kwam met een gelijkspel thuis. In de eindrangschikking eindigde team 3 op plaats vijf en team 2 op plaats zes in poule 8 van de zesde divisie.

De spelers en speelsters gaan nu het zomerseizoen in en dat betekent naar keuze deelnemen aan toernooien bij andere verenigingen en de Zaterdagmiddag competitie van District West.

Het volgende evenement bij Boule Union Thamen aan de Vuurlijn is het clubkampioenschap tête-à-tête op zondag 22 april, aanvang 10.30 uur.