Laatste editie
Twitter

 

 

Speeldag negen was voor beide teams de eerste NPC wedstrijd van dit jaar. Team 1 moest tegen team 2 van De Gooiers uit Loosdrecht. Het was voor BUT een thuiswedstrijd en die werd in de overdekte accommodatie van OSB in Bodegraven gespeeld,

Door werkzaamheden en wintersport ontbraken vier basis spelers, waardoor er twee invallers gezocht moesten worden. Uit het spelersarsenaal van het tweede team werden Harry van de Dungen en Marja de Ru bereid gevonden in te vallen in team 1.

Het spelen tegen een tegenstander die twee klassen hoger speelt, was voor hen toch een spannende aangelegenheid. De druk was toch merkbaar. Maar ook de reguliere spelers van het team kwamen niet goed uit de verf. De equipe Ina Hoekstra/Wilma Buchner wisten toch hun twee doublettenpartijen te winnen. Helaas gingen de overig zes partijen verloren en gingen De Gooiers met een 6-2 overwinning terug naar huis.

Het tweede team speelde in Roelofarendsveen tegen De Boel de Boule 4. De thuiswedstrijd was in een 4-4 gelijkspel geëindigd, dus was men gebrand om het tenminste een partij beter te doen. Het liep echter heel anders. Dirk Mulder, een van de beste spelers in de regio was er vorig keer niet bij, maar drukte nu duidelijk een stempel op de ontmoeting waar de rest van het team in meeging. Onze equipes kwamen niet verder dan vier punten per partij. In totaal scoorden ze 33 punten tegen 104 door De Boel de Boule, die dan ook een 8-0 overwinning boekte en de aansluiting met de kop van de stand behield..

 

De volgende speelronde is op 16 februari. Team 1 speelt dan uit in Haarlem tegen Badhoevedorp 2. Team 2 speelt in Bodegraven tegen Grand Cru 3 uit Leidschendam.

Een week eerder, op 10 februari wordt op de banen aan de Vuurlijn het Valentijntoernooi voor doubletten gespeeld. Dit toernooi begint om 11.00 uur.