Laatste editie
Twitter

Het was voor het team van Boule Union Thamen een eerste kennismaking met deze competitie. De competitie is een vervolg op de ZaMi-competitie van de voormalige afdeling 11 van de Nederlandse Jeu de Boules Bond, maar nu op districtsniveau. De competitie is een strijd tussen verenigingsteams en elk team bestaat uit vier spelers. Deze vier spelers spelen drie ronden, te weten ronde 1 een triplette en een tête-à-tête, ronde 2 twee doubletten en ronde 3 weer een triplette en een tête-à-tête. Deze drie speelronden worden tegen één vereniging gespeeld. Per winstpartij krijgt men een partijpunt en het totaal aantal partijpunten bepaalt of de ontmoeting gewonnen, verloren of gelijk geëindigd is.

Op zaterdag 5 mei werd de tweede speeldag afgewerkt. Voor Boule Union Thamen was het de eerste ontmoeting, omdat ze de eerste speeldag vrij waren. Er werd op een voor onze spelers een onbekend terrein gespeeld. Onze spelers waren nog nooit bij de vereniging Nederlek in Lekkerkerk geweest. Het team van Boule Union Thamen bestond uit Andries Petersen, Anno van der Wal, Ina Hoekstra en Henk van Rekum. De tegenstander was het vierde team van De Goede Worp uit Den Haag. De start van de eerste ronde was niet florissant. Het triplette (Anno, Ina en Henk) kregen geen greep op het spel en verloren met 4-13. Gelukkig wist Andries de tête-à-tête te winnen (13-11).

Ook de tweede speelronde werd gedeeld. Andries en Anno wonnen met 13-10, maar Ina en Henk verloren met 2-13. De derde speelronde was dus bepalend voor de eindstand. In de tête-à-tête kon Henk doordat het schieten niet goed was geen winst pakken (7-13). De triplette speelde echter geweldig. Vooral Anno plaatse de boules erg goed. Even leek het erop dat het een “Fanny” zou worden (13-0), maar de tegenstander kwam nog terug tot vier. De 13-4 overwinning betekende dat de ontmoeting in een gelijkspel eindigde. Het had beter gekund, maar goed we zijn nog ongeslagen.

De volgende ontmoeting is op zaterdag 19 mei. Ons team speelt dan tegen Nieuwerkerk 7 op de accommodatie van De Goede Worp in Den Haag.

Daarvoor zijn de leden van Boule Union Thamen nog actief in het Moederdagtoernooi op zaterdag 12 mei op de thuislocatie aan de Vuurlijn. Aanvang 11.00 uur.