Laatste editie
Twitter

Kouwe Klauwentoernooi in lentezon

 

Ondanks dat in de ochtend het ijs nog van de autoruiten gekrabd moest worden, leek het wel een lentedag. Het kouwe klauwentoernooi van Boule Union Thamen werd onder een stralend zonnetje en een blauwe lucht gespeeld op de accommodatie aan de Vuurlijn. Hoewel het maar een paar graden boven nul was, zorgde het ontbreken van wind voor aangename speelomstandigheden.

Drieëntwintig leden traden aan om in de drie speelronden te strijden voor de prijzen, die voor een deel wat winters waren. Na de eerste speelronde waren nog twaalf deelnemers ongeslagen. Na de tweede speelronde waren dat nog maar vier. Na twee speelronden waren er ook vier deelnemers, die nog geen overwinning hadden gescoord. In de derde speelronde pakten deze vier deelnemers toch nog een overwinning, waardoor er de toch wel uitzonderlijke situatie ontstond dat er niemand zonder winst het toernooi afsloot. Dus zelfs de “rode lantaarndrager” had een winstpartij op zijn conto staan.

In de top van het klassement werd het aantal ongeslagen deelnemers gehalveerd. Zowel Jos de Zwart als Eef Krijtenberg bleven ongeslagen. De eerste prijs ging naar Jos de Zwart op grond van een beter puntensaldo. De overige acht prijswinnaars hadden allen twee winstpartijen en ook hier werd de plaats in de rangschikking bepaald door het puntensaldo.

De tien prijswinnaars waren:

1     Jos de Zwart            3     21

2     Eef Krijtenberg         3     15

3     Ina Hoekstra            2     18

4     Nel Bloemers           2        9

5     Hans van der Wal    2        9

6     Joan van Rekum     2        8

7     Marja de Ru             2        7

8     Jannie van Kooten   2        5

9     Ton Boersma           2        4

10     Angèle Smit             2        2

Het volgende clubtoernooi dat op het programma staat is het Valentijntoernooi op zondag 11 februari om 11.00 uur aan de Vuurlijn bij het honkbalveld.

Voor meer informatie over Boule Union Thamen zie onze website www.buthamen.nl.