Laatste editie
Twitter

Als de maand oktober weer is aangebroken start ook de wintercompetitie petanque van afdeling 9 van de Nederlandse Jeu de Boules Bond.

Er draaien in afdeling 9 twee competities parallel. Een competitie op zaterdag en een competitie op zondag. Elke competitie bestaat uit drie speeldagen en op elke speeldag worden vijfpartijen gespeeld, zodat men alle vijftien tegenstanders tegenkomt.

Op 4 oktober ging de zaterdagcompetitie van start. Boule Union Thamen neemt met vier doubletten (tweetallen) deel aan deze competitie.

In de tweede klasse komen twee equipes uit, die in de eerst partij tegen elkaar speelden. Het werd een goede partij, maar in de laatste werpronde lieten Ria van Beek en invalster Nel Bloemers de deur voor de tegenstander wij openstaan. Ina Hoekstra en Henk van Rekum maakten daar dankbaar en goed gebruik van om de partij uit te maken (13-8). Ina en Henk gingen in de partij tegen een equipe van Boel de Boule door en wonnen deze ook met 13-8. In de partij tegen De Boulende Stier uit Leiderdorp konden Ina en Henk niet goed grip krijgen op het terrein en verloren dan ook met 13-3. De volgende twee partijen werden slopende partijen. Beide partijen waren tegen equipe uit Zandvoort en in beide partijen keken Ina en Henk steeds tegen een achterstand aan. In beide partijen werd bij een achterstand van 10-12 de partij toch nog binnengehaald door gebruik te maken van de soms beperkte ruimte om de benodigde drie punten te maken. Met vier gewonnen partijen staat het eerste team op een gedeelde tweede plaats. Het tweede team speelde goed, maar kon de tweede en derde partij ook niet winnen. Toch hadden ze een langere adem dan de tegenstanders uit Zandvoort. Zij wonnen deze twee partijen en staan daardoor in de middenmoot.

Het derde team komt uit in de derde klasse, die in Lisse moest spelen. Ook zij gingen goed van start. Alfonso Atanes en Günther Jacobs wonnen vier van de vijf partijen en staan dus ook in de top van hun klasse.

Het vierde team komt uit in de vijfde klasse. In deze klasse zitten zes verenigingen en die spelen een hele competitie in twee speeldagen (10 partijen). Voor hen start de competitie op 1 november.

 

De zondageditie van de wintercompetitie van afdeling 09 van de Nederlandse Jeu de Boules Bond start op 12 oktober. Ook in deze competitie is Boule Union Thamen met vier equipes vertegenwoordigd. Drie equipes komen uit in de tweede klasse en equipe nummer vier in de vierde klasse.

Oktober is een goed bezette maand voor de leden van Boule Union Thamen, want op 17 oktober start ook de Verenigingsteamcompetitie en op 19 oktober vindt het Herfsttoernooi plaats op de accommodatie aan de Vuurlijn.