Laatste editie
Twitter

De tiende speeldag bracht het eerste team van Boule Union Thamen een lastige ontmoeting met de vereniging Les Bohémiens de Pétanque uit Amsterdam-Osdorp. Vanwege de weersomstandigheden vond de ontmoeting plaats in de overdekte accommodatie van De Meteoor in Amsterdam-Noord. De thuisontmoeting was in een 4-4 gelijkspel geëindigd. Voor het team van BUT stond de koppositie in de poule op het spel. Zeven man sterk trok BUT ten strijde. In de eerste doublettenronde wonnen de equipes Joan van Rekum/Niels van Diemen en Jelle Pekelharing/Wilma Buchner hun partij. Helaas verloor de equipe Ina Hoekstra/Tine Siegel, zodat er met een 2-1 voorsprong de triplettenronde gestart werd. Volgens teamleider, Hans Kersbergen, zijn de triplettenpartijen van Bohémiens hun zwakke punt. Daar bleek deze keer echter niets van. Beide triplettenpartijen werden door Bohémiens gewonnen, zij het eenmaal nipt met 13-12. De adsluitende doublettenronde moest dus driemaal winst opleveren om de 3-2 achterstand in een 5-3 overwinning om te zetten. Joan en Niels gingen na drie werpronden al met een 13-3 overwinning van de baan af. Henk van Rekum/Tine Siegel leken ook goed op weg naar een overwinning. Echter bij een voorsprong van 10-3 sprong het butje ongelukkig weg en leverde dat de tegenstander vier punten op. Bohémiens kwam zelfs op een 12-10 voorsprong, maar leek de volgende werpronde te verliezen. Met nog drie boules te spelen lag de equipe van BUT op punt. Henk plaatste zijn eerste boule erbij en dus moest er nog een punt bijkomen voor de overwinning. Een met iets teveel risico geworpen boule drukte de tegenstander op punt. Nu moest er geschoten worden om de partij te redden, maar het schot was net iets te lang en dus ging de partijwinst naar Bohémiens. Alles hing nu af van de derde partij. Deze moest gewonnen worden ok een gelijkspel te bereiken. Jelle en Wilma deden het weer en dus eindigde de ontmoeting onbeslist. Het was nu afwachten wat de concurrentie gedaan had. Als snel kwam het bericht dat Les Boules Fleuries (Lisse) een ruime overwinning had geboekt op De Stetters (Castricum). Daardoor kwamen zij weer gelijk in wedstrijdpunten. Ça Roule 2 (Heerhugowaard) verloor verrassend met 2-6 van de hekkensluiter PU Kennemerland 5. He team vab BUT blijft op kop in de stand op basis van meer gewonnen partijen.

De volgende speelronde is op 11 maart en dan speelt BUT 1 thuis tegen Les Boules Fleuries 4. Dat wordt dus een twee punten wedstrijd om de koppositie. Hopelijk is het weer zodanig dat op de eigen accommodatie aan de Vuurlijn gespeeld kan worden. Anders wordt er weer uitgeweken naar Bodegraven.

Het tweede team van BUT is dit weekeinde niet in actie geweest. Zij spelen weer op 11 maart en dan in Gouda tegen de gelijknamige tegenstander.