Laatste editie
Twitter

In de nacht van 28 en 29 oktober organiseert Spieren voor Spieren weer de Wintertijd Challenge. Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement wordt er geld ingezameld voor kinderen met een spierziekte. Dit jaar zet de Mijdrechtse sportschool WLCombatics zich ook in voor dit goede doel. WLC organiseert een ‘Bootcamp voor Spierballen’ om geld in te zamelen voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren kindercentrum in Utrecht.

In Nederland leven 20.000 kinderen met een spierziekte. Hierdoor worden zij beperkt in de alledaagse dingen die wij heel normaal vinden en gedachteloos doen zoals: omdraaien in bed, lopen, staan en natuurlijk sporten!

Marjolein Bakker en Willem Lindeboom, de oprichters van WLCombatics, willen met de ‘WLC Bootcamp voor Spierballen’ zoveel mogelijk geld op halen voor de uitbreiding van het Spieren voor Spieren Kindercentrum in het Wilhelmina Kinderziekenhuis te Utrecht. Met dit geld kan er nog meer onderzoek gedaan worden om hopelijk uiteindelijk spierziekten definitief uit de wereld te helpen.

Marjolein legt uit waarom zij dit jaar aansluiten bij de Wintertijd Challenge: “Sport en bewegen is een essentieel onderdeel van ons leven. We geven al jaren sportles aan kinderen. Dus we weten hoe belangrijk en fijn bewegen is, ook voor hen. Nu zijn we zelf ook ouders van een gezonde kleine meid. Zij rent rond en klimt met gemak de glijbaan op. En dat zou natuurlijk voor alle kinderen zo moeten zijn. Haar vrijheid confronteert ons met het feit dat er heel veel kindjes zijn die dat niet kunnen. En natuurlijk ook met de ouders die dat hun kind nooit zien doen. Op deze manier kunnen we ons steentje bijdragen om te zorgen voor een betere kwaliteit van leven van kinderen met een spierziekte en hun families.”

Programma en inschrijven

20:15 – 20:55 > Ontvangst

21:00 – 22:00 > bootcamp voor spierballen

22:00 – 22:30 > gezellige afsluiter

Inschrijven kan via: www.wintertijdchallenge.nl/challenge/wlc-bootcamp-voor-spierballen

Deelname aan de bootcamp kost € 15,- . Dit bedrag komt volledig ten goede aan Spieren voor Spieren. WLCombatics zet zich volledig belangeloos in.

Wil je meer geld ophalen voor Spieren voor Spieren? Dat kan via een persoonlijke sponsorpagina op de website van de Wintertijd Challenge.

Samen maken we van de Wintertijd Challenge een succes en zorgen we voor een extra steuntje in de rug voor kinderen met een spierziekte. Meld je aan voor ons Facebook evenement en motiveer je familie, vrienden en collega’s ook om mee te bootcampen! Liever niet bootcampen, dan ben je natuurlijk als supporter ook welkom. Een kleine donatie vinden we dan wel leuk natuurlijk.

Zet ook jouw gezonde spieren in voor zieke spieren en doe mee!

 

Over Stichting Spieren voor Spieren
Spieren voor Spieren is én heeft een goed doel: het onmogelijke mogelijk maken voor de ruim 20.000 kinderen in Nederland met een spierziekte. Dat wordt gedaan door gezonde spieren in te zetten voor zieke spieren: tijdens sportieve acties zoals de jaarlijkse Wintertijd Challenge en Spierathlon, met sportieve partners en met sportieve ambassadeurs. Kijk voor meer informatie op www.spierenvoorspieren.nl

 

Over WLCombatics
WLCombatics is een sportschool in Mijdrecht opgericht door Willem Lindeboom en Marjolein Bakker. Zij hebben van hun hobby hun werk gemaakt. Samen begeleiden zij op een persoonlijke manier mensen op het gebied van sport, voeding en mindset. Voor blessurebehandelingen volgende de volgens de Mylogenics methode en revalidatie ben je bij hun ook aan het juiste adres. Van groepslessen tot aan personal training en alles in een intieme sfeer en met hoge persoonlijke aandacht. Kijk voor meer informatie op: www.sterkenweerbaar.nl