Laatste editie
Twitter

 

 

Amstelveen, 5 november 2018,
Afgelopen dinsdag hebben ongeveer 600 mensen een griepprik gehaald in Medisch Centrum Bankras.

Namens het Sportbedrijf waren de beweegcoaches Mieke Regelink en Saskia van der Meer aanwezig. Zij waren voor deze gelegenheid ‘beweegdokters’.

 

Bewegen op recept

Bewegen kan namelijk veel gezondheidsproblemen voorkomen, verminderen of zelfs oplossen. Samen met fysiotherapiepraktijk Dekker gaven de beweegdoktors informatie over bewegen op recept. Bewegen op recept is een initiatief van de eerstelijns gezondheidszorg en het Sportbedrijf. Medicijnen voorschrijven wordt waar mogelijk vervangen door of aangevuld met een beweegrecept voor de fysiotherapeut of beweegcoach.

 

Het beste medicijn voor lichaam en geest is ‘beweging’

De beweegdokters gaven informatie over het beweegaanbod in de wijk en de mogelijkheid afspraak te maken voor een uitgebreider advies op maat.

 

Ik moet eigenlijk meer bewegen, maar …..

Tijdens de vele boeiende gesprekken met wijkbewoners, die enthousiast over hun sport of beweeggedrag vertelden, werd duidelijk dat men zich bewust is van de noodzaak tot bewegen. Veel mensen vinden dat zij “eigenlijk” meer zouden moeten bewegen, maar hebben uiteenlopende redenen om dat dan toch niet te doen.

 

De beweegdokter motiveert

De dokters hebben veel folders met aanbod uit de wijk uitgedeeld en een aantal wijkbewoners gemotiveerd om zich aan te melden voor bijvoorbeeld wandelactiviteiten. Er zijn 20 vervolgafspraken gemaakt om meer informatie en advies te kunnen geven.

 

Beweegadvies op maat

Wilt u beweegadvies op maat? Neem dan contact met ons op. Samen bekijken we welke beweegactiviteit voor u het meest geschikt is. Want: bewegen is het beste medicijn!

 

Beweegdokter op bezoek?

Wilt u dat de beweegdokter bij uw huisartsen praktijk of organisatie op bezoek komt? Neem dan contact met ons op: info@sportbedrijfamstelveen.nl