Laatste editie
Twitter

 

De mannen van FIQAS Aalsmeer hebben zich steviger op de tweede plaats in de BeNe-League genesteld na een degelijke overwinning op Targos/Bevo. Zaterdagavond werd in de Bloemhof met 32-26 gewonnen.

In het verleden waren ontmoetingen tussen FIQAS Aalsmeer en Bevo altijd erg spannend. Daar was zaterdag geen moment sprake van. De ploeg uit Noord-Limburg kon een kwartiertje bijblijven (5-5), daarna nam FIQAS Aalsmeer de leiding in de wedstrijd en stond die niet meer af. Opnieuw was Dustin Ligthart lekker op schot, maar ook Kevin Hooijman (voor rust) en Remco van Dam (na rust) konden vrijuit schieten. Het leverde na een minuut of twintig een 10-6 voorsprong op. Jammer was de rode kaart voor Samir Benghanem die bij een akkefietje iets te fel reageerde en de rest van de wedstrijd vanaf de tribune mocht bekijken. De ploeg was misschien heel even van slag – 10-8 – daarna pakten de mannen de draad weer op en via fraaie doelpunten van Rodrigo Huttinga, die mooi werd aangespeeld door Tim Bottinga, een break van die zelfde Bottinga en goal vanaf rechts door Robin Boomhouwer werd het 15-10. Een penalty voor Bevo en een break out na wat slordig balverlies leverde een 15-12 ruststand op.

FIQAS Aalsmeer begon de tweede helft sterk en gedreven, maakte er binnen een paar minuten 19-12 van en eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Bevo probeerde het nog wel, maar was niet bij machte om het de Aalsmeerders moeilijk te maken. De marge bleef schommelen rond de zes/zeven punten. Nu waren het Jimmy Castien en Nils Dekker die prachtig konden scoren en intussen verrichtte Gaby Birjovanu ook nog de nodige fraaie reddingen. In het laatste kwartier schakelde Bevo over op een meer offensieve dekking. En hoewel FIQAS Aalsmeer daar even door verrast was, bracht het de tegenstander niet dichterbij, integendeel: 28-20. Het werd uiteindelijk 32-26 voor FIQAS Aalsmeer dat daarmee weer twee punten behaalde en in de BeNe-League nu stevig op plaats twee staat, met slechts één punt achterstand op koploper Lios. De eerstvolgende wedstrijd is op zaterdag 24 oktober.

Doelpunten: Dustin Ligthart 8, Rodrigo Huttinga, Kevin Hooijman en Remco van Dam 5, Nils Dekker 3, Jimmy Castien en Robin Boomhouwer 2, Samir Benghanem en Tom Bottinga 1.

 

Uitslagen BeNe-League

Initia Hasselt – KV Sasja  28-19

Kras/Volendam – OCI/Lions  25-26

FIQAS Aalsmeer – Targos/Bevo  32-26

Callant Tongeren – QubuQ A Bocholt  28-25

 

Stand BeNe-League

  1. OCI/Lions 5-9
  2. FIQAS Aalsmeer 5-8
  3. Initia Hasselt 5-6
  4. Achilles Bocholt 5-6
  5. Targos/Bevo 5-5

 

Programma BeNe League

Zaterdag 24 oktober, 20.15 uur: QubuQ A Bocholt – FIQAS Aalsmeer

Dinsdag 27 oktober, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – Kras/Volendam

Zaterdag 14 november, 20.15 uur: Hubo/Initia Hasselt – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 21 november, 20.00 uur: Targos/Bevo – FIQAS Aalsmeer*

Zaterdag 5 december, 20.15 uur: KV Sasja – FIQAS Aalsmeer

Donderdag 10 december, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – OCI/Lions

Zaterdag 12 december, 19.15 uur: FIQAS Aalsmeer – QubuQ A Bocholt

Zaterdag 23 januari, 20.00 uur: FIQAS Aalsmeer – Hubo/Initia Hasselt

Zaterdag 30 januari, 20.00 uur: Callant Tongeren – FIQAS Aalsmeer

Final Four: zaterdag 6 en zondag 7 februari 2016.

*wordt verplaatst i.v.m. Europacup