Laatste editie
Twitter

De wedstrijd bij Tongeren duurde voor de mannen van FIQAS Aalsmeer zaterdag precies 40 seconden te lang. Op dat moment stond het namelijk nog 30-30 en waren ze geplaatst voor de Final Four. Maar… ze moesten die nog wel door zien te komen met vier spelers tegen de zes van Tongeren door twee (misschien wat onnodige) tijdstraffen op rij. Dat hielden ze uiteindelijk net niet vol en zo ging Tongeren er met de overwinning en Achilles Bocholt er met het laatste ticket voor de BeNe League finale vandoor.

Ontzettend jammer, zeker omdat FIQAS Aalsmeer het grootste deel van de wedstrijd zeer goed speelde en ook voor stond. Na een 6-4 voorsprong in de beginfase werd een achterstand van 8-10 weggewerkt en omgezet in 15-14 bij rust. Dat werd na de pauze eerst nog iets uitgebouwd, voordat Tongeren weer gelijk wist te komen. Vanaf 21-21 werd het ontzettend spannend en golfde de wedstrijd op en neer. Maar na 26-26 was er toch weer een ruime marge voor de Aalsmeerders: 29-26 met nog een paar minuten op te klok. Dat het uiteindelijk toch nog mis ging had de ploeg grotendeels aan zichzelf te danken. Twee tijdstraffen (nog wel uitgedeeld in de aanval) vlak voor tijd deden hen de das om, want dat cadeautje van dubbel overtal namen de Belgen dankbaar in ontvangst. Het leverde FIQAS Aalsmeer uiteindelijk de vijfde plaats en een flinke kater op…

 

Uitslagen BeNe League

Callant Tongeren – FIQAS Aalsmeer 31-30

Initia Hasselt – Targos/Bevo 22-21

OCI/Lions – KV Sasja 33-27

Kras/Volendam – Achilles/Bocholt 33-35

 

Eindstand BeNe-League

  1. OCI/Lions 14-26
  2. Initia Hasselt 14-18
  3. Targos/Bevo 14-16
  4. Achilles/Bocholt 14-13
  5. FIQAS Aalsmeer 14-12
  6. Kras/Volendam 14-11
  7. Callant Tongeren 14-10
  8. KV Sasja 14-6

 

Nacompetitie begint 13 februari

Na de BeNe League, waarvan dit weekend nog de finale wordt gespeeld, keren de deelnemers, waaronder FIQAS Aalsmeer terug in de Nederlandse competitie. Van 13 februari tot en met begin mei strijden daarin acht clubs om een plaats in de finale (best of three) om de landstitel. Dat zijn behalve onze mannen van FIQAS Aalsmeer, die van: Kras/Volendam, OCI/Lions, Targos/Bevo, JMS/Hurry Up, Quintus, E&O en Tachos. Er wordt een hele competitie gespeeld met zeven uit- en thuiswedstrijden. De mannen van FIQAS Aalsmeer zullen meteen al de eerste twee speelrondes moeten inhalen, want voor hen staan in februari eerst nog wedstrijden om de Challenge Cup op het programma tegen het Luxemburgse Handball Esch. En gedetailleerd programma volgt binnenkort.

 

Programma FIQAS Aalsmeer heren

Zondag 14 februari, 18.00 uur: Challenge Cup: Handball Esch – FIQAS Aalsmeer

Zaterdag 20 februari, 19.15 uur: Challenge Cup: FIQAS Aalsmeer – Handball Esch