Laatste editie
Twitter

De mannen van FIQAS Aalsmeer hebben zaterdagavond goede zaken gedaan door thuis van Initia Hasselt te winnen en zo te klimmen naar de vierde plaats in de BeNe League. Een plek die recht geeft op deelname aan de Final Four begin februari. Er is echter nog één speelronde te gaan.

Eerder in het seizoen was de wedstrijd tussen beide ploegen ook al heel spannend geweest. Toen wonnen de Belgen met slechts één punt verschil. Ook deze avond waren de teams zeer aan elkaar gewaagd. De eerste voorsprong was voor FIQAS Aalsmeer (2-1), daarna nam Hasselt het initiatief even over (2-4 en 3-6 na een minuut of tien). De Aalsmeerders lieten het er niet bij zitten en knokten zich terug in de wedstrijd: via Frank Lübbert (linkerhoek) en Dustin Ligthart (strafworp) kwam de aansluiting: 5-6. En vlak daarna profiteerde FIQAS Aalsmeer van de tactiek van Hasselt om de keeper als veldspeler in te zetten. Remco van Dam veroverde de bal, zag dat het doel aan de andere kant leeg was en scoorde ‘over de hele’: 6-6. Ook keeper Gaby Birjovanu was belangrijk in deze fase en nadat de doelpunten eerst nog even om en om vielen (7-7, 9-9) nam FIQAS Aalsmeer de laatste vijf minuten een voorsprong: Kevin Hooijman kwam in de ploeg en schoot drie keer op rij raak: 14-11 ruststand.

Na de pauze bleef de marge in eerste instantie in tact. Wai Wong speelde zowel de cirkel (Rodrigo Huttinga) als de hoek (Robin Boomhouwer) prachtig vrij: 17-13. Op dat moment kreeg FIQAS Aalsmeer echter te maken met twee tijdstraffen vlak na elkaar en kwam met vier tegenover zes Belgen te staan. Hasselt profiteerde en verkleinde de achterstand: 18-17.

In het laatste kwartier lieten de Aalsmeerders zien deze dag toch de sterkste te zijn. Opnieuw met een sterk keepende Birjovanu aan de basis werd weer gewerkt aan een ruimere voorsprong: 20-17. Die kon tot twee minuten voor tijd gemakkelijk worden vastgehouden. In de hectische slotfase lieten de mannen zich nog bijna verrassen, maar hielden uiteindelijk toch het hoofd koel en wonnen de wedstrijd: 23-22. De zege leverde een plaats winst op de ranglijst op en met nog één speelronde te gaan is deelname aan de Final Four haalbaar. Dan moet er zaterdag wel worden gewonnen bij Tongeren. Een gelijkspel is alleen voldoende als Bocholt niet wint bij Volendam, want het doelsaldo van die ploeg is veel beter dan dat van de Aalsmeerders. Het wordt nog spannend!

Doelpunten: Dustin Ligthart 7, Robin Boomhouwer en Kevin Hooijman 4, Remco van Dam 3, Samir Benghanem 2, Frank Lübbert, Rodrigo Huttinga en Nils Dekker 1.

 

Uitslagen BeNe League

FIQAS Aalsmeer – Initia Hasselt  23-22

KV Sasja – Kras/Volendam  23-35

Targos/Bevo – United Tongeren  32-29

Achilles/Bocholt – OCI/Lions 31-32

 

Stand BeNe-League

  1. OCI/Lions 13-24
  2. Initia Hasselt 13-16
  3. Targos/Bevo 13-16
  4. FIQAS Aalsmeer 13-12 (-12)
  5. Achilles/Bocholt 13-11 (+12)
  6. Kras/Volendam 13-11 (-38)

 

Programma BeNe League

Zaterdag 30 januari, 20.00 uur: Callant/Tongeren – FIQAS Aalsmeer

Final Four: zaterdag 6 en zondag 7 februari 2016.