Laatste editie
Twitter

Balletschool Elena heeft de eerste IDO balletwedstrijd van 2017 gewonnen. IDO staat voor International Dance Organisation. De IDO is een wereldwijde dansfederatie die actief is in meer dan 90 landen. In Nederland is hun belangrijkste taak om kwalificatie wedstrijden te organiseren in verschillende dansstijlen om groepen en individuele dansers te selecteren voor Europese Kampioenschappen en Wereldkampioenschappen.

IMG-20170121-WA0009 IMG-20170121-WA0020

Balletschool Elena heeft al een succesvol jaar gehad in 2016 met onder andere winst op het Nederlands kampioenschap ballet in de categorie “Duo Children Ballet”. Elena nam ook aan de eerste IDO balletwedstrijd van 2017. Deze keer in de categorieën “Small Group Junior” en “Junior Solo”. De groep heeft een stukje “Tarantella” gedaan, dat is een Italiaanse dans. De solist (12 jaar) voerde deze keer een stuk klassiek ballet uit dat Sneeuwwitje uitbeeldde.

De jury let tijdens een uitvoering op details zoals de timing ten opzichte van de muziek, samenwerking van een groep, stand van de voeten en andere danstechnieken. Bij ballet wordt heel kritisch en gedetailleerd gekeken naar de uitvoering van een stuk. Bij dansschool Elena is er hard getraind voor de wedstrijd en het resultaat is winst in beide categorieën.

Dansschool Elena is gevestigd in Hilversum en heeft ook een afdeling in Mijdrecht. In Mijdrecht wordt alleen klassiek ballet gegeven, en dan vooral de Cecchetti methode. Deze methode is met name geschikt voor kinderen om gezond en met een goede opbouw het mooie klassieke ballet onder de knie te krijgen. Voor meer informatie over Balletschool Elena ga naar www.elena-ballet.nl.