Laatste editie
Twitter

Via Sportservice Midden Nederland hebben scholen de gelegenheid gekregen om klassen in te schrijven om kennis te maken met vele soorten sport. Het is de bedoeling dat kinderen hierdoor enthousiast worden en zich daarna inschrijven bij een van de sport aanbieders.

Deze clinics vinden in januari en februari plaats. Voor badminton vereniging Veenshuttle kwam een overweldigend aantal verzoeken binnen. Maar liefst 23 klassen gaven aan tijdens hun gymles graag een badminton clinic te willen. De scholen Eendracht, Fontein, Molenland, Driehuis, Julianaschool en Willispoort hebben deze 23 klassen ingeschreven. Dit vergde enige organisatie, want deze clinics zijn dus overdag. Maar liefst 10 vrijwilligers van Veenshuttle werden bereid gevonden om in wisselende samenstelling van 4 personen de clinics te begeleiden. Door de trainer van Veenshuttle werd een programma opgesteld en doorgenomen met de vrijwilligers.

Intussen hebben ruim 10 clinics plaats gevonden, en met veel succes. De kinderen leren o.a. hoe ze het racket vast moeten houden, en de eerste slagen, zoals serveren, bovenhands slaan en droppen. Ook krijgen ze nog een leuk spel om zoveel mogelijk punten te scoren door een shuttle in een ring of korf mand te slaan.

Het enthousiasme bij de leerlingen geeft de clinics een vrolijk verloop. Na de clinics bij alle sport verenigingen  krijgen alle leerlingen straks via de school de gelegenheid zich nog in te schrijven voor een aantal proef trainingen bij een door hen gekozen vereniging. Een prachtige manier om kinderen enthousiast te maken om te gaan sporten. De sport verenigingen werken hier graag aan mee!

www.veenshuttle.nl