Laatste editie
Twitter

 

Recordopbrengst voor goede doel na geslaagd toernooi!

Een betere dag konden organisatie en deelnemers van het 4e ARC KiKa Rugby Toernooi zich niet wensen. Op de dag dat Bevrijdings- en Hemelvaartsdag samenvielen, donderdag 5 mei, lag het terrein van de Amstelveense Rugby Club al in de vroege ochtend in de volle zon. De hele dag door genoten zo’n 1.000 aanwezigen van sportief jeugdrugby voor het goede doel KiKa.

Voor deze vierde editie van het inmiddels populaire ARC KiKa Rugby Toernooi hadden zich in totaal [36] jeugdteams in verschillende leeftijdsklassen aangemeld. Naast de Mini’s, Cubs en Junioren (10 t/m 16 jaar) konden dit jaar voor het eerst ook Turven en Benjamins (5 t/m 9 jaar) deelnemen. Op vijf velden namen de teams uit diverse streken o.a. Amsterdam, Haarlem, Hilversum, Castricum, Alkmaar, Rotterdam, Naarden en Breda het tegen elkaar en de teams van thuisclub ARC op.

Het toernooi opende met een kort welkomstwoord door ARC voorzitter Nick Gale, gevolgd door lovende woorden van de Amstelveense sportwethouder Peter Bot. Hij prees ARC om de sociale bewogenheid van de club, waarna hij zelf in beweging kwam door op het hoofdveld de aftrap te verrichten van de eerste wedstrijd. Kort daarna startten op alle velden de wedstrijden, met KiKa bij voorbaat als grote winnaar.

ARC had zich uitstekend voorbereid op de circa 1.000 mensen – spelers, ouders, vrienden – die op het sportcomplex aan de Sportlaan genoten van rugby, zon, eten en drinken. Kenmerkend voor de rugbysport verliep het toernooi in een ontspannen en gezellige sfeer. Er werd fanatiek maar sportief gestreden om de winst met de volgende winnaars per leeftijdsklasse: Junioren –  Castricum, Cubs – Rugby Academy1, Mini’s – ’t Gooi, Benjamins – Hilversum en Turven – Diok.

Het toernooi besloot in de – nog steeds zonnige – namiddag met de prijsuitreiking voor de spelers en de trekking van de loterij voor het goede doel. Zo was het 4e ARC KiKa Rugby toernooi uiteindelijk goed voor een recordopbrengst van € 4.412,45 met dank aan alle deelnemende teams, bezoekers, referees, EHBO, donateurs, fysiotherapeuten, arts en alle vrijwilligers!

Tot volgend jaar Hemelvaartsdag, donderdag 25 mei 2017!

 

Met speciale dank aan:

         

+ alle vrijwilligers, referees, techniek, EHBO, fysiotherapeuten, artsen, en niet te vergeten de spelende teams en begeleiding + vele toeschouwers!