Laatste editie
Twitter

 

Zondag 19 maart speelde het tweede team van de Amstelveense Rugby Club tegen het eerste team van RFC Haarlem. Een verlies van deze wedstrijd zou voor de nummer 2 en 3 van de 2e klasse betekenen dat hun promotiekansen aanzienlijk verminderd worden. De wedstrijd voelde derhalve al als een finale aan.

Dat de wedstrijd als een finale aanvoelde, was te merken op het veld. Door de druk die op de spelers stond, werden er door beide partijen veel fouten gemaakt. Hoewel ARC dominant was in de scrum, was het vooral Haarlem dat aan spelen toekwam in de eerste helft. Dit kwam door de vele penalties die Amstelveen tegen kreeg. Dit resulteerde na 15 minuten spelen in een line-out tegen de Amstelveense tryline aan waaruit Haarlem wist te scoren. Tien minuten later wist Haarlem, eveneens door gebrek aan discipline aan de zijde van Amstelveen, de score te vergroten met een benutte penalty. Deze score leek Amstelveen wakker te schudden. ARC kwam eindelijk aan spelen toe en wist vlak voor rust zelfs een knappe penalty te benutten. Score half-time 10-3.

Begin tweede helft ging de wedstrijd gelijk op. De teams gunden elkaar geen meter, wat ook tot veel overtredingen leidde. Hierdoor was de arbitrage genoodzaakt gele kaarten uit te delen aan beide kanten. Dit leek Amstelveen echter niet te demotiveren. Tot het einde bleef het team hard strijden en nam het zelfs de overhand in de wedstrijd. Dit was met name te zien in de set pieces. ARC wist een scrum op de vijf meter lijn van Haarlem te winnen en vervolgens te scoren. Stand 10-10. Bij deze score bleef het ook. Een try van Amstelveen die in de slotminuten van de wedstrijd volgde, werd namelijk afgekeurd door de scheidsrechter.

Het gelijkspel resulteerde in sombere gezichten bij beide teams. Ascrum en Alkmaar hebben namelijk weten te profiteren van dit gelijkspel door zelf te winnen. Hierdoor is Haarlem op de vierde plek komen te staan. ARC blijft tweede in de competitie, maar heeft een wedstrijd meer gespeeld dan concurrenten Ascrum en Haarlem. Volgende week neemt ARC het op tegen Rugbyclub ’t Gooi en zal zij proberen zich te herstellen.