Laatste editie
Twitter

Na een turbulente start van het nieuwe jaar, met verlies tegen Waterland en Bassets, stond gisteren de thuiswedstrijd tegen de Hookers op het programma. Dit was de laatste wedstrijd van de 1e ronde van de Lotto Plate competitie, waarin 6 ploegen proberen degradatie te voorkomen. De jonge Amstelveense selectie begon sterk en kreeg al in de eerste minuten een penalty, die werd verzilverd door Danny Völker. Amstelveen bleef hard werken en dit resulteerde voor rust in totaal 3 benutte penalty’s, ruststand 9-0

Na rust openden de Hookers aanvallend, wat het team binnen 5 minuten een try en conversie opleverde: 9-7. Vervolgens hield Amstelveen lange tijd stand, totdat een snelle uitbraak van de Hookers de stand met een geconverteerde try op een minder rooskleurige 9-14 bracht.

 

ARC 1+

 

 

 

 

 

 

 

Na wederom een penalty kwam Amstelveen nog terug tot 12-14, maar moest het slotoffensief aan de Hookers laten, die vlak voor het fluitsignaal de eindstand bepaalden op 12-21 met wederom een geconverteerde try. Nu de 1e ronde van de Plate competitie is gespeeld, kijkt Amstelveen met vertrouwen uit naar de 2e ronde. Dit komt mede door de getoonde inzet en verbeteringen tegen de Hookers, in de wetenschap dat de nipte uitslagen van de afgelopen periode ook in het eigen voordeel hadden kunnen uitvallen. Met een achterstand van 10 punten op de nummer 2 hebben wij nog steeds uitzicht op de Plate finale. De Amstelveense Rugby Club is zeer trots op de jonge ploeg die ons gisteren wederom prachtig rugby liet zien.