Laatste editie
Twitter

Zondag 8 februari 2015 werd het derde (gouden) toernooi van de vereniging Sotai Renshyu gehouden in het Spant te Leimuiden.

Zo’n driehonderd kinderen onder de 16 jaar werden verwacht.
Het toernooi was verdeeld in drie groepen. Om tien uur was het de beurt aan de groep van 4 tot en met 7 jaar. De kinderen werden ingedeeld in kleine pooltjes, iedere pool weer op één van de vijf matten. Vooraf aan de wedstrijdjes werden de kinderen eerst gewogen. Toen kon het beginnen.
Steijn, Merlijn en Vladyslav deden erg hun best, lieten mooie worpen en houdggrepen zien,wat resulteerde in een eerste, derde en vierde plaats. Zij mochten allen een “gouden”beker me naar huis nemen.

image Dulken image1 dulken image2 dulken image3 dulken image4 dulken image5 dulken image6 dulken image7 dulken
In de tweede groep, de drukste groep, waren Evi, Wesley, Parsam, Tobias, Sem, Tom, Dena en Eke ingedeeld. Ook zij deden erg hun best. Opvallend was dat Tom een bijzonder mooie worp liet zien. Sem liet zich van een goede kant zien en had veel supporters meegenomen. Dan Parsam, hij stond weer stevig op de mat en kwam sterk over op zijn verjaardag. Ook deze kinderen gingen naar huis met een mooie beker als herinnering.
In de laatste groep, van 10 jaar en ouder, moest Bo het opnemen in een pool van vijf, tegen vier jongens. Zij liet de kaas niet van haar brood eten, gaf goed weerstand, wat resulteerde in een eerste plaats.
Het was weer een mooie leerzame dag, vermoeid en tevreden ging iedereen weer naar huis.