Laatste editie
Twitter

Afgelopen weekend werd er weer flink gekoerst door de regionale wielrenners. In een aantal wedstrijden werd er weer aanvallend gereden, en waren er weer enkele mooie successen te noteren. Enzo Leijnse boekte een eerste zege, maar ook Dion Beukeboom en Daan Hoeks stonde op het podium van sterkbezette wedstrijden, en ook werd er op het eigen parcours gestreden om de Voorjaarstitels van “Amstelland”.

Dat laatste gebeurde op de eigen Peter Postbaan. Onder zware omstandigheden werden er mooie wedstrijden gereden waarin alleen de sterksten konden winnen. Bij de jonge Jeugd behaalde Michiel Mouris een mooie tweede plaats en was Aagtje Dijkman de snelste dame, met clubgenoten Judith van Maanen en Roos Markus op het podium. Bij de Nieuwelingen jongens behaalde Wessel Mouris een derde plaats. Die plek werd ook in de A – klasse behaald door Casper Hermans en in de B-klasse bij  de heren door Serge van de Putten. In de B was de ongenaakbare Haarlemmer Burggraaf de sterkste en in de A-klasse de Lissenaar Van Reek.

In het verre Oud-Vossemeer behaalde Enzo Leijnse zijn eerste seizoenszege. Leijnse deed dat door in de finale met een man weg te vluchten uit de kopgroep. Een dag later op de heuvel van Woensdrecht probeerde hij dat weer, maar deze keer werd hij geklopt door de regerend Nederlands kampioen. Ploeggenoot Owen Geleijn reed in beide koersen ook sterk: hij werd resp. 4e en 6e. In Woensdrecht was ook een wedstrijd voor Junioren. Ouderkerker Victor Broex reed naar de 6e plaats, met zijn plaatsgenoot Bart Segers eindigde op een knappe 15e plaats, terwijl Ruben van der Pijl, Niall Tilli en Menno Broex daar vlak achter finishten. Elders in Brabant was de slopende Omloop vand e Houtse Linies voor Elite renners. Dion Beukeboom zette zijn sterke vorm door en werd tweede. Koos Jeroen Kers deed het ook knap: hij werd 7e. De Amstelveense Daan Hoeks verraste in Heeswijk: hij reed daar naar een knappe derde plaats bij de Junioren. Hoeks won knap de sprint van het peloton om de derde plaats.

Met vriendelijke groet,

namens WTC De Amstel

Auke Broex
06 22286108

zie www.wtcdeamstel.net