Laatste editie
Twitter

De maand juni staat in het wielrennen altijd in het teken van de nationale kampioenschappen. De “grote NK’s” (voor de profs) en het NK tijdrijden staan komende week in West Brabant op het programma, maar de jonge en de oude garde van de club heeft haar NK’s al gehad. Er werden enkele medailles en meerdere top-10 klasseringen behaald.

De Jeugd tot en met 14 jaar reed in het Brabantse Steenbergen. Daar wist de 11 jarige Tyler Eyk voor de vierde opeenvolgende keer de titel in zijn leeftijdsklasse te behalen. Met overmacht reed hij solo naar de titel. Voor WTC De Amstel was deze categorie bijzonder succesvol, want Michiel Mouris werd hier tweede. Ook dat was voor Mouris de tweede opeenvolgende keer.

Naast deze medailles waren er in de grote startvelden ook mooie prestaties van Max Baars (7e bij de 8-jarigen), Julian Vergouw (5e bij de 13 jarigen) en Jelle Boonstra (5e bij de 14 jarigen) . Genoeg talent bij de club in de jongste klasse.
In Zeeuws Vlaanderen reden de 15 – 18 jarigen (m/v) in twee categorieën een zware wedstrijd met een aantal kasseistroken. Bij de Nieuwelinge-meisjes (15/16 jaar) reed Maud Rijnbeek naar de ondankbare tweede plaats. In de sprint van de eerste groep werd tijdritspecialiste Rijnbeek nipt geklopt. Oriana Soereweijn en Flore van de Grinten eindigden in het peloton, net als Roos Markus en Rosan Koper bij de Junior Vrouwen die ook in het peloton finishten. Bij de Junioren jongens (17/18 jaar) had  WTC De Amstel 9 renners in het 150 man grote startveld. Enzo Leijnse (6e), Owen Geleijn (15e) en Victor Broex (20e) kwamen goed voorin over de streep, maar ze zaten net te ver achter de kopgroep van 5. Niall Tilli (23e), Ruben van der Pijl (32e), Niek Voogt (42e) en Bar Segers (48e) finishten ook na bijna 130 zware kilometers in het peloton. Bij de oudere categorieën reed Patrick Bos naar een knappe 9e plaats bij de Elite zonder contract, waar Koos Jeroen Kers 19e werd.
De Masters (40 jaar en ouder) reden in Eindhoven hun NK. De hoogste ereplaats was er voor Caspar Hermans. Hermans, vorige week nog tweede in Ouderkerk werd nu 4e en greep net naast een medaille. Auke Broex werd 17e, Coen Emmer 19e, Pierre Deen 22e en Romke van de Weerdt 15e.
Komende week nog meer NK’s met met name bij het tijdrijden weer medaillekansen voor de Amstelrenners.