Laatste editie
Twitter

De renners van WTC De Amstel zijn al enkele weken goed op dreef. Ook afgelopen weekend bevestigden enkele renners hun goede vorm door in de top van verschillende wedstrijden te eindigen. Roos Markus, Enzo Leijnse en Tyler Eijk tekenden voor de zeges van het weekend.

Schaatsster Roos Markus uit de Zwarte Kat liet zien dat de overstap naar de fiets goed is gegaan. Ze was in Rotterdam de sterkste in een wedstrijd voor Junior Vrouwen. In een spannende sprint met drie was ze de sterkste in een wedstrijd waarin ze ook al erg actief was. Jeugdrenner Tyler Eijk (regerend Nederlands kampioen) was in Zeeland de sterkste in een echte kasseienwedstrijd. Een dag later in Uithoorn leed Eijk een zeldzame nederlaag: daar werd hij tweede, voor o.a. zijn clubgenoot Michiel Mouris die 4e werd. Amstelvener Enzo Leijnse wad de sterkste in het Brabantse Oud Gastel waar hij zijn derde seizoenszege optekende. Het doel van Leijnse is om een klassieker te winnen (de belangrijkste wedstrijden). In de Zuiderzeeronde vanuit Dronten was Leijnse er dichtbij. In de kopgroep van zes was hij één van de sterksten, maar in de sprint kwam hij net tekort: hij werd 3e. Clubgenoten Owen Geleijn (12e) en Niek Voogt uit Ouderkerk (25e) reden ook goed voorin mee in de 90 km lange wedstrijd.
In de Junioren-editie van de Zuiderzeeronde was de Ouderkerker Victor Broex opnieuw bijna goed voor de zege. in de uiterst sterk bezette wedstrijd wist Broex opnieuw mee te zijn met de kopgroep. In een lange eindsprint moest Broex nipt het hoofd buigen en pakte hij zijn tweede podiumplaats in een klassieker van dit jaar.
Bij de Elite-renners reden Koos Jeroen Kers en Lars van de Vall weer dicht bij het podium. Kers werd 5e in de Omloop van de glazen stad, en Van de Vall werd 4e in de ronde van Oud Gastel

Met vriendelijke groet,

namens WTC De Amstel

Auke Broex
06 22286108

zie www.wtcdeamstel.net