Laatste editie
Twitter

In de maand Juni worden in het wielrennen traditioneel de Nederlandse kampioenschappen verreden. Afgelopen weekend gingen die kampioenschappen van start met de NK’s voor de Jeugd en de Masters. De renners van WTC De Amstel scoorden meteen goed.

In Amersfoort heeft Tyler Eyk voor de derde keer op rij de Nederlandse titel behaald. De 10-jarige renner deed dat door op een heuvelachtig parcours alle concurrenten uit het wiel te rijden. Op een parkoers van 1,1 kilometer dat 11 keer moest worden afgelegd keek Eyk de kat uit de boom, om vervolgens op kop te gaan sleuren en deze positie niet meer af te geven. Maar achter Tyler vonden ook heel mooie dingen plaats. Michiel Mouris, ook van WTC De Amstel, reed vanuit het achterveld naar de 2e plaats. Twee man van WTC De Amstel op het podium. Dat was nog nooit vertoond. Bij de 12 jarigen werd ook goed gereden. Viego Tijssen reed naar een knappe 8e plaats, terwijl clubgenoten Julian Vergouw (14e) en Jesse de Vries (20e) zich ook goed handhaafden tussen alle landelijke toppers. De Amstelveense Flore van der Grinten was daarna aan de beurt en reed de langste afstand van de dag, 25 kilometer. Flore reed heel attent, bleef goed in de eerste groep en finishte als 11de. Een heel knappe prestatie.

Een dag later was er een Nationaal Kampioenschap voor de renners van 30 jaar en ouder (de Masters) . In de 50+ waren de renners van de Amstel goed bezig. Caspar Hermans zat samen met Auke Broex mee in de kopgroep, en ze werden heel knap 4e (Hermans) en 5e (Broex).

Volgende week worden de Nationale kampioenschappen voor alle andere categorieën verreden in het Gelderse Montferland. Uiteraard zijn daar veel Amstelrenners aanwezig.

Met vriendelijke groet,

namens WTC De Amstel

Auke Broex
06 22286108

zie www.wtcdeamstel.net