Laatste editie
Twitter

Er start op 10 oktober 2014 Openwater diver

 

De Openwater diver is de cursus om in het bezit te komen van de basis sportduikbrevet. Dit brevet is je entreebewijs voor de fascinerende, kleurrijke wereld die zich onder de waterspiegel bevindt. De cursus leert je de beginselen van het duiken.

In 8 theorie modules, 6 zwembadmodules en 6 buitenwatermodules leer je hoe je jezelf onderwater moet en kunt gedragen. De theorie is beschreven in een prachtig boek dat modulair is opgebouwd met foto’s en beeldinformatie. Tevens wordt gebruik gemaakt van video’s om informatie over te brengen.

In de theorie worden onder andere behandeld:
Kijken en zwemmen, ademen onder water, informatievoorziening, speciale uitrusting, de onderwaterwereld, de ademhaling, IDD duikplanner, de duikomgeving, beweging van het water, het leven onder water en de duikplanning.

In de zwembadmodules leer je de technieken die je in theorie hebt behandeld uit te voeren en toe te passen. Later in het buitenwater ga je op een prettige manier samen met de instructeur wennen aan de omgeving waar je heel veel plezier aan kunt beleven. Na het behalen van dit brevet mag je duiken met daglicht en tot een diepte van 18 meter.

Voorvereisten

Minimaal 14 jaar
Geldige medische verklaring

Goede zwemmer in het bezit van een zwemdiploma of aantoonbare zwemvaardigheid
Ondertekende vrijwaring van aansprakelijkheid (bij minderjarigen ondertekend door ouders of voogd)