Laatste editie
Twitter

Gisteren was het ook al overvol in de Aikido Nederland dojo. Vandaag precies hetzelfde. Ruim honderdtwintig aikidoa’s op de mat voor de stage van Kobayashi Yukimitsu. Hij is geboren in 1960 en op achttien jarige leeftijd begonnen met aikido. Op school krijg je in Japan standaard Judo of Kendo. Toen hij eenmaal op de Universiteit Sasaki Sensei ontmoette, is hij helemaal into aikido. Sasaki Sensei was een leerling van Tamura Sensei. Gedurende zijn studie was Sasaki Sensei zijn enige leraar. Daarna is Kobayashi naar de Hombu dojo gegaan, waar hij nu een van de vaste instructeurs is met zijn zevende dan. Hoewel Kobayashi rechten heeft gestudeerd, is aikido alles voor hem. Hij is onze vaste delegatie vanuit Japan om les te geven namens Aikido Nederland.

 

Persfoto Kobayashi Shihan uit Hombo dojo met jeugd AGH (feb 2016)

 

Als ik aan de Hombu dojo denk, dan verschijnt voor mij ook automatisch het gezicht van Kobayashi. Haast een soort Hombu icoon op het gebied van aikido. Kobayashi loopt exact op tijd de mat op, direct naar het midden en begint met de les. Ik blijf zelf wat aan de linkerkant van de zaal waar onze jeugd ook zit. Het is leuk om met hun te trainen. Ik kijk rond tijdens de warming up: de hele mat is bezaaid met aikidoka’s, van jong tot oud. Ik vind dat zo tof aan aikido: dat je met alles leeftijden door elkaar kunt trainen. De warming up is uitgebreid met het kloppen op de voeten met je vuisten, kloppen op je armen, borst, schouders en rug. Daarna het strekken van de polsen, wat rollen en we zijn er klaar voor.

Vanuit Aikido Groene Hart zeker zo’n 16 leerlingen vanuit de verschillende locaties. Het opvallende van deze stage was dat zeker meer dan een derde deel kinderen en jeugd waren. Vanuit Woerden vier kiinderen, vanuit Kamerik en Vleuten beide één. Wilko Vriesman de secretaris van de bond Aikido Nederland prijst in zijn nawoord de opkomst van de jeugd en merkt op dat er een nieuwe zoektocht is aangevangen omdat er een nieuwe generatie is bijgekomen. We ronden snel af wat er was nog een privé stage voor de Talentontwikkeling. Haast een privé les van Kobayashi Shihan voor deze groep aankomende aikido talentjes. We konden met onze jeugdleerlingen van Aikido Groene Hart nog net even een groepsfoto maken.

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).