Laatste editie
Twitter

 

Een hele bijzondere dag afgelopen vrijdag. Een lange dag, maar zeer de moeite waard. In de ochtend was de aftrap en een gloednieuwe teambuildingstraining ‘Een aikido theorie voor U’. Er zouden ook filmopnames plaatshebben die ochtend. De locatie was werkelijk prachtig: de Ridderzaal in het Kasteel Woerden. Bij de rondleiding enige tijd geleden zei onze gastvrouw: ‘En hier aten vroeger de ridders.’ Prachtige houten gotische bogen, met ook nog houten spijkers. De vloer oude vierkante tegels; een drietal grote kroonluchters hoog aan het plafond en zilveren kandelaars met kaarsen die tot borsthoogte reikte. Ik wist het direct: deze is het. Voor de promotie van onze nieuwe training wilden we het graag goed en professioneel in de markt gaan zetten. Een paar maanden geleden had ik met Rob Beltman van H3Roes een prettig gesprek waar inspiratie vonken gelijk vuur maakten. We hadden onmiddellijk op een wat diepere laag contact en kwamen al snel tot een vervolggesprek met Anita Paalvast en ook Marco Baak van Bluebeez. Rob en Marco konden ons prima helpen met het op een moderne manier in de markt zetten van ons product.

 

Aikido in ridderzaal Kasteel Woerden (feb 2016)

Een van de eerste stappen was het creëren van mooi beeldmateriaal. De aanpak zou in een aantal fasen plaatsvinden en de eerste twee voor het beeldmateriaal op vrijdag 5 februari. De ochtend een kennismakingsworkshop voor een team. Tegelijkertijd zouden er dan filmopnames plaatsvinden. In de middag met een zestal aikidoka’s, een fotograaf en twee cameramannen de hele middag aikido technieken demonstreren. ’s Morgens om 08:30 waren we al aanwezig om de matten die de dag daarvoor waren afgeleverd te leggen in de zaal. Even overleg over de hoeken van filmen en de afstand tot de muur. En daarna aan de slag. Camera’s plaatsen, microfoons, beamer opstellen en testen; koffie en thee regelen. Laatste puntjes op de ‘i’ en daarna kwamen de tien gasten binnen. Peter van Lier had al eerder met Anita samen een workshop gedraaid, maar nu voor het eerst een geïntegreerd gezamenlijk programma. Anita zou de workshop openen, wat zij zeer op haar gemak heeft gedaan. We hebben de deelnemers eerst door de theorie van de training geleid en daarna onder gedompeld in de wereld van de aikido ervaringen. Een geslaagde ochtend met lovende woorden: een aantal deelnemers waren totaal in het ‘nu’ geweest en dat sinds lange tijd.

In de middag zou na een uurtje pauze de filmopnames met aikido technieken zijn. Eerst een korte lunch in het voorportaal van de zaal. De indeling van de zaal iets veranderd omdat de camera’s ruimte nodig hadden vanuit een andere hoek om op te nemen. Kaarsen verplaatst om de sfeer wat beter te benadrukken uit die tijd. De ukes kwamen een voor een binnen. Het waren de leraren van Aikido Groene Hart die ons kwamen versterken: Bas, Ilse, John, Benjamin en als fotograaf natuurlijk Jacob. Een korte toelichting wat de bedoeling zou zijn en daarna stap voor stap aan de slag. Vooral even zoeken naar de beste aanpak; en voor de camera mannen even afstemmen wat de goede hoeken zouden zijn om te filmen. Aikidoka’s vliegen alle kanten op dus even zoeken naar de juiste posities. Er is die middag vier uur non-stop gefilmd en dat is best pittig. Het waren speciale HighSpeed camera’s dus we kunnen straks ook de beelden in dat vet coole slow motion laten zien. We zijn heel benieuwd naar het resultaat en dat zal binnenkort ook gaan verschijnen via de sociale media. Er komen nog twee bijzondere momenten aan in dit marketing traject, maar daarover binnenkort meer.

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).