Laatste editie
Twitter

 

 

Zondag 24 januari waren diverse leden van Aikido Groene Hart (AGH) te vinden op de InnerBridge, een stage van Aikido Nederland. Een bijzondere stage want verschillende secties uit de bond maken dan kennis met andere aikido stijlen. Dit was de derde InnerBridge. De aikido stages werden gegeven door de drie ‘managing directors’ van de verschillende secties: Wilko Vriesman (DAF), Piet Lagerwaard (AFN) en Ruud van Ginkel (ASN). Alle drie de heren hebben een zesde dan aikido, de top van Aikido Nederland als het ware. Het is bijzonder en leuk om met andere aikido stijlen kennis te maken, aldus Peter van Lier. ‘Een stage om naar uit te kijken.’

 

De inner-bridge (jan 2016) aikido

 

De stage had plaats op in de dojo van Aikido Nederland in TopSportcentrum Papendal. Vanuit de verschillende locaties Woerden, Loenen en Vleuten van Aikido Groene Hart waren de aikidoka’s gekomen. Peter van Lier: “Er zijn diverse stijlen binnen de bond. Elke stijl heeft zijn eigen vorm om mee te werken. De ene stijl is wat kort en krachtig in het bewegen; de andere stijl juist heel wijd, licht en rond. Een soort moving-zen noemt de betreffende docent het. De vorm van Aikido Groene Hart is de praktische stijl van Christian Tissier in Nederland vertegenwoordigt door Wilko Vriesman. De stage heeft in totaal drie uur geduurd, met korte pauzes van vijf minuten tussendoor om wat te drinken.

 

 

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).