Laatste editie
Twitter

 

Afgelopen vrijdag 18 maart waren er bij Aikido Groene Hart examens. In de dojo van Woerden waren er in totaal negenendertig kyu-graden examens ook vanuit de andere locaties Vleuten, Loenen en Wilnis. Na een kort warming-up en een half uur reguliere les, startten de examens. We beginnen altijd met de zesde kyu en gaan vervolgens verder met de steeds hogere kyu-graden. Heel mooi om te zien hoe het er steeds vloeiender aan toe gaat naar de gevorderden. Peter van Lier was zeer tevreden met het resultaat deze avond. Er hing een prettige en goede sfeer in de dojo. Er waren veel kijkers aan de kant om de kandidaten mentaal te steunen voor hun passage.

Dmitry Kann en Martijn Bakker slagen voor dan-graad (mrt 2016)

De zaterdag daarop volgend waren de dan-graden examens in Leiden. Dmitry Kann uit Woerden ging op voor zijn eerste dan (zwarte band). Het heeft een zeer degelijk examen neergezet. Als een mooie rustige constante kracht bewoog hij over de mat met zijn uke. Martijn Bakker (de leraar uit Loenen) ging op voor zijn tweede dan (nidan) examen. Het leek wel of Martijn in een soort flow terecht kwam. Hij zweefde haast over de mat. Het nidan examen gaat over het licht en frictieloos bewegen. Dat heeft hij zeker gedemonstreerd tijdens dit examen. Marc Jongsten (zesde dan) die het examen afnam, gaf als compliment dat hij een voortreffelijk examen had gezien.

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Groene Hart (info@aikidogroenehart.nl).