Laatste editie
Twitter

Zaterdag 1 juni 2013 was het feest bij Aikido Centrum Woerden: het 10-jarig jubileum! Er waren ruim 300 bezoekers op deze middag in de dojo. Er was haast sprake van een soort regionale samenwerking. Bij de ingang kreeg je b.v. het programma uitgereikt door een collega vereniging Scouting Albert Schweitzer Groep, die graag een handje wilde helpen deze dag. Er was een EHBO-team aanwezig van VM-Trainingen uit Woerden. Verder heeft Circus Hannes & Co uit Woerden het tweede uur de aikido kinderen vermaakt met allerlei balansoefeningen, wat de kern is van deze Japanse krijgskunst. Peter van Lier (hoofdinstructeur) vertelt dat er met een heel team hard gewerkt was aan de voorbereiding van deze heugelijke middag. “Er was een geweldig programma. Vanuit de aikido wereld waren er drie top aikidoka’s die demonstraties en stage kwamen geven. Marc Jongsten (vijfde dan) uit Leiden gaf een indrukwekkende zwaard demonstratie. Paul Köster (vijfde dan) uit Haarlem deed een spannende jo-demonstratie (stokgevecht). Wilko Vriesman (zesde dan), de directeur van de Dutch Aikikai Foundation gaf anderhalf uur een stage aan alle jeugd en volwassen aikido leden.

 

ACW 10-jarig Jubileum (Pers) aikido

Aikido Woerden adverteert altijd voor de open avond met het gegeven dat aikido voor iedereen is: ongeacht leeftijd, geslacht of atletisch vermogen. Een mooi moment om dit eens te laten zien in een aikido demonstratie aan het publiek. Met een groep van 24 aikidoka’s in de leeftijdscategorie van 5 tot en met 67 jaar hebben ze een toffe en strakke aikido demonstratie laten zien aan het publiek dat rondom de aikido matten op een bank zat. Peter: “We hadden een spectaculaire Japanse drumband Circle Percussion uitgenodigd om ons te ondersteunen met geluid. Super spannend voor de kinderen als er eerst een knallende drumsolo uit die mega grote trommels komt, gevolgd door een oorverdovende stilte. Ze hebben de demonstratie uitstekend gedaan! Al met al een onvergetelijke dag. Eind van de dag had de EHBO ploeg in totaal twee pleisters geplakt. Het hele jubileumfeest is ongelooflijk soepel verlopen. Met hartelijk dank aan iedereen die heeft geholpen om deze dag tot dit fantastische succes te maken.”

Meer informatie

Voor vragen over dit bericht kan contact worden opgenomen met Peter van Lier van Aikido Centrum Woerden (info@aikidowoerden.nl).