Laatste editie
Twitter

Fietstocht over oude verdedigingslinie in teken van 20 jaar Unesco

De jaarlijks terugkerende fietstocht Het Rondje Stelling viert op 3 september haar eerste lustrum met tal van prijzen voor deelnemers. Tijdens de voorinschrijvingsperiode die 1 mei is opengegaan, krijgt elke twintigste boeking op de populaire toertocht een gratis cadeau thuisgestuurd. De organisatie van de fietstocht, de Uithoornse Wieler Training Club, viert hiermee de 5e verjaardag van Het Rondje Stelling dat samenvalt met de viering dat de Stelling van Amsterdam 20 jaar geleden een plek kreeg op de Unesco Werelderfgoed lijst.

 

Nieuwe campagne

Vanaf 1 mei 2016 start de nieuwe campagne ‘fietsen voor cadeau bij 20 jaar Unesco‘ waarin de organisatie belangstellenden voor de fietstocht oproept zich vooraf in te schrijven. Elke 20ste inschrijving ontvangt een jubileumvoucher met een fraaie prijs die tijdens de fietstocht op 3 september of in de periode daarna kan worden besteed op een van de forten. De voorinschrijving is geopend tussen 1 mei en 29 augustus op www.rondjestelling.nl. Boekingen buiten deze periode vallen buiten de actie. Alle winnaars ontvangen bericht van de organisatie en krijgen de prijs, variërend van gratis pannenkoek tot gratis saunabezoek, thuisgestuurd.

 

Sinds de eerste editie in 2012 is de fietstocht over de Stelling van Amsterdam een enorm succes en wordt het evenement elkaar jaar groter. Dit jaar is Spaarndam als extra startplaats toegevoegd en rekent de organisatie op duizend enthousiaste deelnemers, verdeeld over de inmiddels zes uitgezette fietsroutes rond de stad Amsterdam. De kortste afstand is 30 kilometer en de langste – over de hele originele Stelling langs alle oude forten en sluizen – is 170 kilometer lang. Er kan worden gestart vanuit Uithoorn, Uitgeest en Spaarndam. Op elke route is verzorging aanwezig op speciaal geopende forten en uitgebreide route-informatie over de culturele highlights van de Stelling. Bij de finish ontvangt elke fietser de exclusieve jubileum herinnering.

 

Startplaatsen

De start is, afhankelijk van de afstand, tussen 07:00 – 11:00 uur, in Uithoorn (bij Fort aan de Drecht, Grevelingen 30), in Uitgeest (bij Fort aan den Ham. Busch en Dam 13) en bij de dit jaar extra toegevoegde wielerlocatie in Spaarndam (op het WheelerPlanet, Zijkanaal C weg 6).

 

Inschrijven en Goed Doel

Online inschrijven kan tussen 1 mei en 29 augustus via www.rondjestelling.nl. Het inschrijfgeld ligt tussen € 6,00 – € 10,00 per persoon, afhankelijk van de afstand. Jeugd tot 16 jaar gratis. Van het inschrijfgeld gaat € 2,00 per persoon naar het aan het evenement verbonden Goede Doel, de Raisin Hope Foundation, die hiermee  een landelijk netwerk van aangepaste fietsen realiseert voor mensen met opgelopen hersenletsel.

 

Inschrijven en  informatie is te vinden op www.rondjestelling.nl.