Laatste editie
Twitter

Tussen 19.00 uur en 21.00 uur Parkoers afgesloten voor alle verkeer

De supportersvereniging heeft opnieuw vergunning van de Gemeente Amstelveen gekregen voor het houden van de wielerronde van Nes a/d Amstel.

De 51e editie van deze unieke ronde zal plaatsvinden op VRIJDAGAVOND 19 mei a.s. op het gebruikelijke parkoers.

De start en finish bevinden zich voor restaurant “Cantina del Corazon”. De renners rijden vanaf dit punt over de Amsteldijk zuid naar de “Rode Paal” bij Uithoorn. De weg wordt vervolgd over de Hollandsedijk, Oude Bovenkerkerweg, fietspad Bovenkerkerweg en vervolgens de Nesserlaan. Tenslotte komen de renners via de Amsteldijk weer richting Finish.

Bij de vergunningverlening hebben de Gemeente Amstel en de Politie van Amsterdam-Amstelland de eis gesteld dat in verband met de veiligheid het parkoers volledig voor het doorgaande verkeer en het bestemmingsverkeer moet worden afgesloten. De afgelopen jaren is gebleken dat de Nessers en omwonenden van het parkoers het geen onoverkomelijk probleem vinden dat de Nes en andere delen van het parkoers gedurende een korte periode niet per auto of fiets bereikbaar zijn. Uiteraard met uitzondering van noodsituaties.

Gezien de positieve ervaringen van de voorgaande jaren is het organisatie comité er van overtuigd dit u ook dit jaar de volle medewerking zult verlenen aan het afsluiten van het parkoers.

Via dit schrijven willen wij u op de hoogte stellen van de gang van zaken tijdens de wielerronde, zodat u hiermee rekening kunt houden en u eventuele overige activiteiten voor deze avond (vrijdagavond 19 mei) hierop kunt afstemmen.

 

Het eerder omschreven parkoers zal tussen 19.00 uur en ongeveer 21.00 uur geheel worden afgesloten voor het verkeer. De Nes en andere omwonenden van het parkoers zijn gedurende de genoemde periode niet per auto of fiets bereikbaar. Tevens kunnen de inwoners van Nes, andere omwonenden en bezoekers erf of parkeergelegenheid niet per auto of fiets verlaten omdat verkeer op het parkoers door de politie is verboden.

Het negeren van dit verbod kan levensgevaarlijke situaties tot gevolg hebben, zeker als tegen de rijrichting van de renners wordt ingereden. Fietsers die normaal gebruik maken van het fietspad langs de Bovenkerkerweg worden omgeleid.

 

De pont bij de Nessersluis zal vanaf 18.45 niet meer varen.

 

Inwoners en toeschouwers worden verzocht om voor 19.00 uur in de dorpskern van Nes a/d Amstel aanwezig te zijn. Deelnemers en toeschouwers kunnen hun auto, motor, fiets of brommer parkeren bij de Urbanus kerk of de Wijnschuur.

 

Start en finish: voor restaurant Cantina del Corazon, Amsteldijk z 162

 

Start 19.15 uur

PROGRAMMA:

19.15 uur        Masters 40- Sportklasse / amateurs / junioren        5 ronden         60 km

19.32 uur        Masters 40+ Sportklasse / amateurs                       4 ronden         48 km

19.33 uur        Combi elite , amateur  junior vrouw                         3 ronden         36 km

19.34 uur        Nieuwelingen                                                           3 ronden         36 km

Finish  ca. 21.00uur