Laatste editie
Twitter

 

Wilnis – Afgelopen weekend heeft Judoschool Blaauw meegedaan aan het Amsterdam judo Event. Bij het Amsterdam judo Event zijn er van vrijdag tot en met zondag judoclinics, katawedstrijden, recreatieve- , semi-wedstrijd- en top judotoernooi gehouden. De winnaars mochten zich kampioen van Amsterdam noemen.

Judoschool Blaauw had 8 deelnemers ingeschreven voor dit judo event. Op zaterdagavond deden er bij de senioren 3 judoka’s mee. Martijn de Jong wist al zijn wedstrijden te winnen in zijn poule en werd hiermee kampioen van Amsterdam.

Op zondag was de jeugd aan de beurt. Amy Dekkers zat in een sterke poule met onderling weinig krachtsverschil. Nadat Amy haar eerste wedstrijd verloren had wist zij 2 wedstrijden te winnen op beslissing en één wedstrijd op een ippon. Ook Amy mag zich kampioen van Amsterdam noemen. Emma Zeilstra  wist met een goede combinatie van een schouderworp gevolgd met een houdgreep 2 partijen te winnen. Ook in haar andere 2 partijen was zij te sterk voor haar tegenstanders waardoor zij kampioen van Amsterdam werd. In de poule van Roan van der Burgh was het spannend. Roan won zijn eerste en tweede wedstrijd. In de derde wedstrijd ging de strijd gelijk op maar werd hij door de scheidsrechter als winnaar aangewezen waardoor ook hij zich kampioen van Amsterdam mag noemen.

Kopij Judoschool Blaauw F1

Naast deze 4 judoka’s die eerste werden was er een 2e plaats voor Kyan van der Toorren en Wouter van Kootwijk en was er een 3e plaats voor Joey de Hondt en Viggo de Lange.

Wilt u meer informatie over judo bij judoschool Blaauw kijkt u dan eens op de site www.judoschoolblaauw.nl.