Laatste editie
Twitter

Dat rugby aan het groeien is, merkt de Amstelveense Rugby Club. Het heeft dit seizoen met welgeteld vijftien teams gestart, een mijlpaal voor de club. Deze groei doet aan de kwaliteit niets af. Ondanks het slechte weer is er dit weekend aantrekkelijk rugby gespeeld en zijn er goede resultaten behaald door de Colts en de Senioren. Bijzondere aandacht gaat uit naar de wedstrijd van ARC1, die de derby speelde tegen AAC.

Het eerste team van Amstelveen was er op gebrand het seizoen goed te beginnen. Dit mochten zij doen tegen de beduchte tegenstander uit Amsterdam, AAC, waar een lange historie mee is. Alhoewel het grootste gedeelte van de selectie nog nooit eerder tegen de Amsterdamse rugbyclub had gespeeld, was het belang van de wedstrijd bekend bij de spelers. Dit werd door de oudere generatie duidelijk kenbaar gemaakt.

Met dit in het achterhoofd trapte Amstelveen de wedstrijd af. Door een combinatie van goede druk en slordig spel aan de zijde van AAC kwam ARC al snel op voorsprong. De daaropvolgende minuten wiste zij deze druk te behouden wat ervoor zorgde dat AAC niks in te brengen had. Dit beeld veranderde in de loop van de eerste helft. Opeens was het Amstelveen dat vooral aan het verdedigen was en AAC die meters maakte. Dit resulteerde uiteindelijk in een try tegen. Ruststand 7-11 in het voordeel van ARC. Een nog spannende wedstrijd dus, iets waar het team niet blij mee was. Dat was meteen te merken zodra het fluitsignaal voor de tweede helft klonk. Het duurde een kleine minuut voordat Amstelveen wist te scoren. Nu liet ze AAC echter niet meer terugkomen. Daarentegen scoorde ze nog vier tries en liet ze AAC ver achter haar. Het doorzettingsvermogen van AAC viel echter wel te prijzen, de spelers gaven op geen enkel moment op en wisten de wedstrijd zelfs af te sluiten met een try. Eindstand 19-44.

 

Met deze score komt ARC1 op de derde plek te staan. Volgende week neemt zij het op tegen de rugbyclub uit Breda en zal zij trachten een hogere positie te veroveren.